Da li ste čuli za desetogodišnje čudo od djeteta - Nandi Bushell?

Da li ste čuli za desetogodišnje čudo od djeteta - Nandi Bushell?

Desetogodišnja Nandi Bushell već je pobijedila Davea Grohla u bubnjanju (lider grupe FooFighters i bivši bubnjar Nirvane op.a), dobila je pečat odobrenja Kirka Hammetta (glavni gitarista Metallice) za obradu pjesme "Enter Sandman", a čak joj je poklonjena i gitara s potpisom Toma Morella (gitarista grupe Audioslave, ranije Rage Against The Mashine) za njezinu viralnu izvedbu Rage Against The Machine's "Guerilla Radio". Ali to nije spriječilo ovo muzičko čudo da nastavi svoju potragu za osvajanjem svih krajeva rock svijeta.

U nedjelju je Bushell objavila video kako 'zakucava' složene dijelove bubnjeva i basa za Museovu proggy pjesmu iz 2003. "Hysteria". "Otkad sam na bubnjevima odsvirala " Hysteria "Musea, željela sam naučiti i dionicu basa, jer je tako super", napisala je na Twitteru. “To je NAJTEŽA bas linija koju sam ikad naučila. Morala sam se koncentrirati PUNO! "

Kao i sve njezine prethodne obrade, Bushell je besprijekorno svirala dijelove ljuljajući  bas gitaru koja je praktički visoka koliko i ona. Engleski wunderkind napokon je zaradila i pohvale samog benda: "Opet je apsolutno ubila, Nandi Bushell", napisali su na Twitteru dodavši "Toliko talenta".

Jasno je da se Bushell dokazala kao jedna od najvećih umjetnica obrada koja se pojavila 2020. godine, iako se već uveliko bavi i pisanjem svojih pjesama. Tokom svoje višesedmične (i nevjerojatno slatke) bitke s Grohlom, na kraju je napisala frontmenu Foo Fightersa njegovu vlastitu tematsku pjesmu, a par je čak najavio svoje planove da zajedno napišu zajedničku pjesmu nakon što COVID završi.

U usporedbi s Bushellinom plodnom godinom, članovi Musea bili su relativno tihi. Međutim, frontmen Matt Bellamy je još u maju objavio svoju drugu po redu samostalnu pjesmu "Tomorrow's World“.

federalna.ba

Nandi Bushell FooFighters Muse Metallica bas bubnjevi
Muse novi album Will Of The People Compliance
0 18.03.2022 08:57
novogodišnji koncerti novogodišnji program the rolling stones havana moon queen Metallica INXS Sting
0 30.12.2021 15:12