Čeferin: Mbappe i Haaland ne sanjaju o odlasku u Saudijsku Arabiju
(Izvor: EPA-EFE/Alexandros Beltes)

Čeferin: Mbappe i Haaland ne sanjaju o odlasku u Saudijsku Arabiju

Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin ponovio je danas da bogate ponude saudijskih klubova i odlasci igrača iz najboljih ekipa neće uticati na kvalitet evropskog fudbala.

"Ne mislim da je novac Saudijske Arabije prijetnja evropskom fudbalu. Imali smo slične promene i ranije. Fudbaleri su odlazili u Kinu, iz te zemlje su se nizale velike ponude, ali kineski fudbal zbog toga nije napredovao. Takav pristup nije pravi, mislim da bi u Saudijskoj Arabiji ili bilo gdje drugdje, trebalo da ulažu u obrazovanje i napredak trenera i igrača", rekao je Čeferin za L'Equippe.

Saudijski klubovi su ovog ljeta doveli brojne igrače iz najboljih evropskih liga, među kojima su Karim Benzema, Sergej Milinković-Savić, Aleksandar Mitrović, Sadio Mane, Emerick Laporte. "Koliko ja znam Kylian Mbappe i Erling Haaland ne sanjaju odlazak u Saudijsku Arabiju. Stvarno ne vjerujem da se će u bilo kom smislu ugroziti kvalitet naših takmičenja", naveo je Čeferin.

On je ponovio da samo evropski klubovi mogu da igraju u Ligi šampiona, Ligi Evropa i Ligi konferencija, poslije navoda da su klubovi iz Saudijske Arabije zainteresovani za učešće u najelitnijem takmičenju.

federalna.ba/Beta

Aleksander Čeferin Saudijska Arabija fudbal
Turska fudbal
0 11.12.2023 12:49
Atletico Madrid fudbal
0 10.12.2023 19:03
Genoa Monza fudbal Serie A
0 10.12.2023 18:53
Bayer Leverkusen Stuttgart fudbal
0 10.12.2023 18:43
Athletic Bilbao Granada fudbal
0 10.12.2023 18:38