BiH s osam skijaša na SP-u u Cortini: Najviše se očekuje od Muzaferije

BiH s osam skijaša na SP-u u Cortini: Najviše se očekuje od Muzaferije

Bosna i Hercegovina na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju, od 8. do 21. februara 2021. godine, u Cortini d' Ampezzo (Italija) imat će osam takmičara, po četiri u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Najveće nade u Skijaškom/Smučarskom savezu BiH polažu u Elvedinu Muzaferiju, najbolju skijašicu od nezavisnosti zemlje. Na SP-u će nastupiti u brzim disciplinama, odnosno kombinaciji, super veleslalomu i spustu.

"Na Svjetskom prvenstvu u Cortini vjerujemo da Elvedina Muzaferija u kombinaciji može izboriti plasman u top 30. Uz malo sreće, nadamo se da je to moguće i u super veleslalomu i spustu. U svakom slučaju, Elvedina je u dobroj formi i bila bi velika stvar kada bi, kako sam istakla, u kombinaciji ostvarila plasman među 30 najboljih najboljih u svijetu. Isto tako, Muzaferijino vrijeme dolazi i nadamo se da ćemo u narednim godinama imati veoma kvalitetnu takmičarku konstantno i u Svjetskom kupu", rekla je za Anadolu Agency (AA) Jelena Dojčinović, generalna sekretarka Skijaškog/Smučarskog saveza BiH.

Pored Muzaferije, u konkurenciji djevojaka na predstojećem SP-u BiH će predstavljati i Esma Alić, Maja Tadić i Nikolina Dragoljević koje će nastupiti u tehničkim disciplinama. Među muškarcima svi će voziti tehničke discipline - Marko Šljivić, Emir Lokmić, Dino Terzić i Harun Kunovac.

"Bili bismo zadovoljni kada bi se Emir Lokmić i Marko Šljivić u veoma jakoj konkurenciji u slalomu kvalifikovali u finalnu trku. Za mlade i talentovane Terzića i Kunovca Svjetsko prvenstvo u Cortini, za koje su ispunili normu, bit će sticanja ogromnog iskustva za budućnost", istakla je Dojčinović, dodavši:

"Uz osam takmičara, na Svjetskom prvenstvu u Cortini d' Ampezzo bit će i četiri trenera skijaških reprezentativaca Bosne i Hercegovine. Nadamo se da će biti zadovoljni i da ćemo nakon SP-a imati snažan impuls za što bolje rezultate u nastavku ove i narednim sezonama".

federalna.ba/AA

skijanje Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina koronavirus
0 22.04.2021 12:35
Milorad Dodik rat Republika Srpska Bosna i Hercegovina
0 22.04.2021 11:37
zaštićena priroda Evropa Bosna i Hercegovina
0 22.04.2021 10:05
Bosna i Hercegovina koronavirus
0 21.04.2021 12:42
Zoran Mamić kazna Bosna i Hercegovina
0 20.04.2021 14:38
Bosna i Hercegovina koronavirus
0 19.04.2021 12:54