Bećirović razgovarao sa građanima Hrenovice, Prače i Podgraba

Bećirović razgovarao sa građanima Hrenovice, Prače i Podgraba

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović posjetio je, u okviru radne posjete Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, mjesta Hrenovica i Prača u općini Pale FBiH gdje je razgovarao sa građanima i načelnikom Alminom Ćutukom. Razgovarao je i sa građanima Podgraba u općini Pale.

Bećirović je, zajedno sa saradnicima, položio cvijeće i odao počast na Spomen obilježju poginulim komandantima 6. hrenovačkog bataljona u Hrenovici. Tom prilikom Bećirović je istakao važnost sjećanja na one koji su se borili za odbranu Bosne i Hercegovine, slobodu i dostojanstvo. 

Naglasio je da je, i danas u vremenu novih izazova i udara na ustavni poredak, od presudne važnosti da se zaštiti država Bosna i Hercegovina, njena nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet te osigura napredak zemlje za sve njene građane i narode.

Bećirović je razgovarao i s načelnikom Općine Pale FBiH Alminom Ćutukom o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i lokalnim projektima. Načelnik je istakao da je posjeta Hrenovici prva posjeta jednog člana Predsjedništva BiH tom mjestu. 

Ćutuk se zahvalio Bećiroviću za posjetu i rekao da su, upravo otpor i hrabrost onih koji su dali život za odbranu Bosne i Hercegovine, danas inspiracija za izgradnju bolje budućnosti za zajednicu.

Ćutuk je informisao Bećirovića o mogućnostima za ulaganja i razvoj u oblasti poljoprivrede, obrta i turizma. Naglasio je da u općini Pale FBiH posebnu šansu imaju mali biznisi i mini preduzeća obzirom na to da je u jednu od najmanjih općina u FBiH izuzetno teško privući firme koje će zaposliti veliki broj ljudi, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva Denisa Bećirovića.

federalna.ba/Fena

Denis Bećirović