javljanje Emine Macić (Federacija danas)

Nakon hapšenja, pokrenute aktivnosti u vezi s razrješenjem ambasadora Skake

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović pokrenuo je aktivnosti u vezi s razrješenjem ambasadora Bosne i Hercegovine u Državi Katar Abdulaha Skake.

Uhapšen Abdulah Skaka, pretresi na više lokacija u KS

Uhapšen je aktuelni ambasador BiH u Kataru i bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, koji se sumnjiči za zloupotrebu položaja, nesavjestan rad u službi i krivotvorenje službene isprave. Podsjećamo, policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku podr&...

Kako je kazala Hoda Dedić, Bećirovićeva savjetnica za vanjsku politiku, procedura će se provesti u skladu sa važećim propisima koje regulišu ovu oblast, poštujući presumpciju nevinosti i nadležnosti pravosudnih organa BiH.

Konačnu odluku o razrješenju ambasadora Skake i imenovanju novog ambasadora će donijeti Predsjedništvo BiH u skladu sa svojim nadležnostima.

Podsjećamo, aktuelni ambasador BiH u Kataru i bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uhapšen je u akciji Vizionar, a sumnjiči se za zloupotrebu položaja, nesavjestan rad u službi i krivotvorenje službene isprave.

federalna.ba

Denis Bećirović Abdulah Skaka