videoprilog Muhameda Čabrića (Dnevnik 1)

400 mladih nogometaša na Zimskom kupu u Tešnju

Iako je stanje pandemije pogodilo i oblast sporta, sportski radnici, uvažavajući epidemiološke mjere, nastoje zadržati kontinuitet u trenažnom procesu  posebno kada je riječ o mladim selekcijama. Mnogi turniri za omladinske pogone su otkazani ili reducirani. Rijetki su, bez prisustva publike održani u punom obimu. Jedan od njih je i Prvi zimski Mann Hummel kup u Tešnju koji je okupio preko 400 mladih nogometaša iz 32 ekipe sa područja cijele BiH.

Na Toškov Zimski kup odazvalo se preko 400 nogmetaša uzrasta od osam do 11 godina. U vremenu pandemije ovakvi dogadjaji su posebno vrijedni.

 „Ovakvi događaji mnogo znače za tu djecu. Naročito poslije pandemije koja nas je sve malo potresla', kazao je Edin Ogrić, koordinator omladinskog pogona NK Tošanj Tešanj.

Uz druženje i nova poznantva, važno je održati kontinuitet u trenažnom procesu.

„Možda sutra neko od ovih dječaka zaigra i za naš klub Tošk ili za neke druge klubove, pa možda i za našu reprezentaciju“, kazao je Ajdin Hadžismajlović, direktor omladinskog pogona NK Tošanj Tešanj

 „Volim otići na turnire radi fidbala i radi druženja sa drugovima.  (Koji je tvoj fudbalski uzor? Op.a.) Moj fudbalski uzor je Messi“, kaže nam dječak Seid Hajrić, ŠF Omorika 5 Rudanka, Doboj.

(Gdje bi želio da zaigraš sutra Op.a.? Volio bih da zaigram u Bayernu ili Real Madridu“, kazao nam je Faris Hodžić, ŠH Sportino MA, Maglaj.

 „Ovo druženje mi mnogo znači. Volio bih da zaigram za prvi tim TOŠK-a i  za reprezentaciju BiH“, rekao nam je Mehmed Fazlagić, član Omladinskog pogona TOŠK Tešanj.

Dobre atmosfere nije nedostajalo.

„Kako je lijep osjećaj biti dio ove predivne priče u Tešnju“, sretna je i maskota prvog Mann Hummel Zimskog kupa.

Treneri koji rade s mladima očekuju da vlast strateški uredi oblast sporta i sistemski počne ulagati u masovni, a time i u vrhunski sport. Prvenstveno u oblasti infrastrukture.

„Mi smo poznati kao područje koje ima mnogo talenata. Ali isto tako nemamo adekvatne uslove za rad“, izjavio je Nebojša Tubić, trener Omorika 5 Rudanka, Doboj.

 „Ja bih pozvao sve nadležne, koji su u mogućnosti,  NS, koji u posljednje vrijeme počinje da ulaže u te klubove. Evo imamo primjer u Doboju i Žepču. Znači da se svi uključe da ta djeca i ova omladina imaju budućnost“, kaže Anes Pašić, trener ŠF Sportino MA, Maglaj

Organizacijom, druženjem i rezultatima svi su zadovoljni pa je izvijesno da će Drugi Toškov Zimski Mann Hummel   kup  biti još masovniji i kvalitetniji.

federalna.ba

Zimski kup Tešanj
Tešanj Njemačka investicije
0 25.02.2021 19:38
migrant Kreševo fizički obračun Tešanj
0 15.02.2021 14:46
Oslonac Tešanj kuća
0 05.02.2021 12:50
Tešanj poreski prihod
0 25.01.2021 12:46
BiH Ničija zemlja Tešanj Općina Tešanj Suad Huskić Usora Općina Usora Zvonimir Anđelić Mijo Ćosić stadion
0 16.01.2021 21:08
sitne životinje Tešanj
0 16.01.2021 13:09