Zvizdić zahvalio austrijskom parlamentu na izglasanoj Rezoluciji o genocidu u Srebrenici

Zvizdić zahvalio austrijskom parlamentu na izglasanoj Rezoluciji o genocidu u Srebrenici

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić uputio je zahvalnost narodu Austrije i svim zastupnicima u austrijskom parlamentu na danas izglasanoj Rezoluciji o genocidu u Srebrenici.

- Usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici još jednom ste potvrdili da ste veliki prijatelji Bosne i Hercegovine. Istovremeno ste snažno i nedvosmisleno svoju državu stavili na stranu jedine istine o genocidu u Srebrenici i time dali jasan odgovor negatorima i revizionistima genocida, a podršku procesu pomirenja i bolje budućnosti našeg regiona - naveo je Zvizdić.

Svima je jasno, dodao je on, da ćemo samo istinom i pravdom o počinjenim zločinima i genocidu sačuvati žrtve od zaborava, porodicama dati snagu da izdrže preveliku i nezamislivu bol, privesti pravdi organizatore i počinioce, te stvoriti ambijent za neophodnu katarzu.

- Iskreno i veliko hvala dragi prijatelji - piše u pismu zahvalnosti koje je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PS BiH Denis Zvizdić uputio parlamentarcima Republike Austrije.

federalna.ba/Fena

Denis Zvizdić Austrija parlament Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Denis Zvizdić Andrej Plenković Gordan Jandroković
0 15.09.2022 19:05
Njemačka Austrija termoelektrane
0 24.08.2022 14:27
Indija parlament hapšenje vrijeđanje Muhameda
0 23.08.2022 09:34