Zvizdić pozvao Jandrokovića i Plenkovića da se ograde od negiranja genocida

Zvizdić pozvao Jandrokovića i Plenkovića da se ograde od negiranja genocida

Dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić poziva predsjednika Sabora Hrvatske Gordana Jandrokovića i predsjednika Vlade Hrvatske Andreja Plenkovića da se javno ograde od bezočnog negiranja genocida u Srebrenici, koji javno iskazuje i sustavno ponavlja predsjednik Hrvatske kao najvišepozicionirani dužnosnik zemlje članice Evropske unije, saopćeno je iz Zvizdićevog kabineta.

- Takvo anticivilizacijsko ponašanje nije samo uvreda za žrtve genocida i njihove porodice, nego za sve normalne ljude i posebno za Bošnjake u BiH, regionu i čitavom svijetu - navodi Zvizdić.

On podsjeća da je u odbrani Hrvatske učestvovalo više hiljada Bošnjaka, da ih je više od 1.180 dalo život za odbranu Hrvatske od agresije, da je 3.500 Bošnjaka teže ili lakše ranjeno i da su invalidi domovinskog rata, da se još traga za više od 80 Bošnjaka koji su učestvovali u odbrani Hrvatske.

- Kopirati Dodika i ponavljati njegove antibosanske i antibošnjačke stavove, laži i potvore je poniženje i sramota za svakog dužnosnika R Hrvatske, pa čak i za čovjeka najnižih ljudskih i moralnih kvaliteta kakav je trenutno, nažalost, predsjednik Hrvatske - citat je iz saopćenja.

federalna.ba/Fena

Denis Zvizdić Andrej Plenković Gordan Jandroković
Denis Zvizdić Međunarodni dan borbe protiv korupcije
0 08.12.2022 12:13
Denis Zvizdić predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarna skupština BiH
0 01.12.2022 14:47