Zvizdić: Ovo Vijeće ministara BiH ima najgore rezultate rada u poslijeratnoj historiji

Zvizdić: Ovo Vijeće ministara BiH ima najgore rezultate rada u poslijeratnoj historiji

Dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić (Narod i Pravda) ocijenio je danas u izjavi za novinare da je ovaj saziv Vijeća ministara BiH imao najgore rezultate rada u poslijeratnoj historiji BiH.

Kako je pojasnio, ovaj saziv Vijeća ministara predložio je svega desetak izmjena i dopuna zakonskih rješenja, a na današnjoj sjednici Doma od 35 tačaka dnevnog reda niti za jednu nije bilo izvjestilac Vijeće ministara BiH.

Kada je u pitanju rad Parlamentarne skupštine BiH, za Dom naroda kazao je da je "groblje dobrih inicijativa", naglašavajući da u tom domu budu zaustavljene i one dobre stvari koje donese Predstavnički dom.

Ipak, rad parlamenta i Vijeća ministara BiH, kaže Zvizdić, sistem je spojenih posuda jer ne može parlament uspješno funkcionirati ukoliko Vijeće ministara ne radi, imajući u vidu da se u desetak zakona koji su predložili ubraja i ono što moraju uraditi, a to je predlaganje zakona o budžetu.

- Ovo Vijeće ministara nanijelo je ogromnu štetu političkom, ekonomskom i društvenom razvoju, ali i međunarodnom ugledu BiH. Odgovorno tvrdim da je to i bio cilj politikama koje žele BiH prikazati kao nefunkcionalnu državu - dodao je Zvizdić.

Tvrdi da imamo najniži nivo direktnih stranih investicija u regionu, a zbog neotvaranja novih radnih mjesta i veliki broj odlazaka mladog stanovništva.

federalna.ba/Fena

Denis Zvizdić Vijeće ministara
Denis Zvizdić predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarna skupština BiH
0 01.12.2022 14:47
Vijeće ministara sjednica
0 28.11.2022 07:54
Vijeće ministara Program reformi
0 09.11.2022 15:44
Denis Zvizdić Dnevnik D
0 03.11.2022 20:53