Zvanično – FTV donosi imena kandidata za ministre u Vladi TK-a

Zvanično – FTV donosi imena kandidata za ministre u Vladi TK-a

Kao što je FTV objavila prije nekoliko dana, danas su na sjednici Izvršnog odbora SDA Tuzlanskog kantona i zvanično predložena i potvrđena  imena kandidata za ministre u novoj Vladi TK, a to su:  

Hajrudin Mehanović – kandidat za ministra unutrašnih poslova, Edin Duraković, kandidat za ministra privrede, Ahmed Omerović, kandidat za ministra obrazovanja i nauke, Fadil Alić – kandidat za ministra za rad i socijalnu politiku, Derviš Ikanović, kandidat za ministra za boračka pitanja, Duška Bećirović, kandidatkinja za ministra zdravstva, Fedahija Ahmetović – kandidat za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Suad Mustajbašić – kandidat za ministra finansija.

Promjena nije bilo ni kada je u pitanju Demokratska fronta, kojoj su pripala tri ministarstva. Tako bi nova ministrica pravosuđa i uprave trebala biti Nataša Marošević, novi ministar za kulturu, sport i mlade Damir Gazdić, dok će resorom trgovine, turizma i saobraćaja upravljati Denis Bećirović. Nova - stara ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice ostaje Anela Ajšić, nezavisna kandidatkinja koja je prije nekoliko dana istupila iz Stranke za BiH.

Aktuelnom premijeru Tuzlanskog kantona Irfanu Halilagiću, predsjednik Skupštine TK-a u petak je uručio mandat za sastav nove Vlade Tuzlanskog kantona.

Vanredna sjednica Skupštine na kojoj će najvjerovatnije biti imenovani novi ministri bit će održana u srijedu, 22. marta.

federalna.ba/Dino Durmić

Vlada TK