Zrinjski protiv Tuzla Cityja želi nastaviti pobjednički niz
(Izvor: Fena/Arhiva)

Zrinjski protiv Tuzla Cityja želi nastaviti pobjednički niz

U zaostaloj utakmici nogometne Premijer lige BiH Zrinjski u srijedu, 26. listopada, na stadionu pod Bijelim brijegom dočekuje Tuzla City.

- Ispred sebe imamo zahtjevnog protivnika, ekipu koja je jako dobro ušla u prvenstvo, ali isto tako ekipu koja dosta oscilira od odličnog do ispodprosječnog, a razlog je vjerojatno u velikoj promjeni igrača u odnosu na prošlu sezonu. Tu je i novi trener i naravno da treba vremena da sve sjedne na svoje mjesto - kazao je u utorak na konferenciji za medije trener "Plemića" Sergej Jakirović.

Iako se, kako kaže, radi o nepredvidivom protivniku, Zrinjski u ovu utakmicu ulazi maksimalno ozbiljno.

- Tuzla City je pokazala da zna dati nekome pet golova, a mogu i izgubiti od bilo koga, s te strane su nepredvidivi i treba ih shvatiti ozbiljno, što mi i hoćemo. Također želimo nastaviti naš pobjednički niz koji, uz neriješeno protiv Leotara, traje već sedam kola - kazao je Jakirović.

Iako Zrinjski već duže vrijeme igra u ritmu subota-srijeda, ekipa je u dobrom stanju.

- Igra se svaka četiri dana, igrači dobro podnose ritam i nije to neki problem. Veći nam je problem teren koji je možda malo mekan, ali danas imamo trening i vidjet ćemo tko će biti na dispoziciji i koga ćemo izabrati - naveo je Jakirović.

Dodao je kako nije bilo nimalo lagano vratiti se na vrh ljestvice.

- U jednom trenutku bili smo zadnji i s psihološke strane nije lako igrati kad si dolje, ali napravili smo lijep niz. Neki od mojih kolega apostrofiraju umor, a ja sam rekao da nema alibija, neću žaliti za Slovanom i Europom cijeli svoj život. Mi smo sportaši i želimo što prije doći na pobjedničke staze, a momci su zasad pokazali da mogu pobjeđivati u nizu - kazao je Jakirović.

Navodi kako momčad ne osjeća dodatan pritisak zbog tempa utakmica.

- Oni su profesionalci, vole igrati nogomet, žele uzeti tri boda i nemaju pritiska. Mi imamo veliko zajedništvo i napravit ćemo sve da uspijemo uzeti tri boda, igramo kući i imamo dosta motiva da sutra pobijedimo - istaknuo je Jakirović.

federalna.ba/Fena

HŠK Zrinjski FK Tuzla City
FK Velež FK Tuzla City
0 26.02.2023 16:39
FK Tuzla City Aleksey Nikitin
0 17.02.2023 19:54
HŠK Zrinjski laktaši Kup BiH
0 17.02.2023 18:41
FK Tuzla City
0 15.02.2023 09:25
nogometni transferi Niko Janković HŠK Zrinjski Dinamo Zagreb
0 28.12.2022 17:30