Zeljković: Poraz protiv Luksemburga je mnogo toga pokazao i otklonio mnogo dilema za budućnost
(Izvor: Fena/Arhiva)

Zeljković: Poraz protiv Luksemburga je mnogo toga pokazao i otklonio mnogo dilema za budućnost

Iza nas je veoma težak i neugodan poraz. Sigurno niko nije očekivao ovako lošu igru i rezultat. Dugo smo sinoć razgovarali selektor Milošević, direktor Misimović i ja i ovaj poraz je mnogo toga pokazao i otklonio mnogo dilema za budućnost - objavio je predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković na instagram profilu, nakon poraza reprezentacije BiH od Luksemburga s 4:1. 

Zeljković napominje da su utakmice protiv Luksemburga i Slovačke za BiH bile jako bitne, da se vidi ko može da nam pomogne u ostvarenju ciljeva, te da je "jedino sinoć bilo dobro je da smo dobili dva igrača za budućnost".

- Ipak, vidjeli smo i da je mnogo igrača višak za reprezentaciju, da nemaju ni želju, ni volju, ni energiju, a neki koji su možda to i imali, nemaju potrebni kvalitet. Imamo još Slovačku i sigurno će nakon te utakmice mnogo stvari biti jasnije stručnom štabu i sportskoj javnosti po pitanju realnih očekivanja pred baraž i sa kojim igračima možemo da napadnemo istorijski plasman na EURO. Ponašanje pojedinaca, odnosno huligana, koji za novac koji dobijaju od interesnih grupa koje žele da dođu u Savez, bacaju baklje u teren najoštrije osuđujem. Time niti pomažu igračima, niti će bilo šta postići osim što brukaju reprezentaciju i to mora osuditi svako ko racionalno razmišlja - naveo je Zeljković. 

Kako je kazao, razumije nezadovoljstvo istinskih navijača, jer rezultati nisu onakvi kakve su svi željeli. Vjeruje da će Savez znati povući poteze za naredni period i cikluse. Napominje da "sada imamo neuspješne kvalifikacije, ali i baraž da ipak na kraju dođemo do uspjeha".

- Činjenica je da se nikada nismo plasirali na EURO, a ranije smo imali i bolje igrače i drugačiju atmosferu. U ovoj godini imamo nekoliko poraza koji su teški i sramni i nisu se smjeli desiti". U prošlosti je bilo dobrih utakmica i pobjeda, ali onog najvažnijeg, plasmana na veliko takmičenje nije bilo, osim Mundijala u Brazilu - naveo je Zejković.

Dodao je da rukovodstvo Saveza nije zadovoljno rezultatima i da to niko ne ignoriše.

- Moram da podvučem da je naš zadatak stvaranje infrastrukture za domaći fudbal, što i radimo kroz razne projekte i što je vidljivo svakome ko to želi da vidi. Naravno, tu je i obezbjeđivanje uslova za sve naše selekcije i to radimo na najvećem nivou, u rangu najboljih evropskih selekcija, plaćamo avione, hotele, troškove dolaska igrača, kao i premije kada se napravi rezultat. 

Idemo dalje. Hvala svima na podršci u ovim teškim trenucima. Za kritičare i one koji misle drugačije, fudbalski, pored ovih činjenica, takođe razumijem, pozdravljam i poštujem različito mišljenje i poglede - zaključio je predsjednik NS BiH. 

federalna.ba/Fena

BiH reprezentacija BiH