Zbog zapaljene cisterne obustavljen saobraćaj na MP Baraći-Mlinište
(Izvor: Arhiva)

Zbog zapaljene cisterne obustavljen saobraćaj na MP Baraći-Mlinište

Zbog zapaljene cisterne obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Baraći-Mlinište. Policijski uviđaj je u toku.

Zbog radova na asfaltiranju obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Prijedor-Banja Luka, na dionici Dragočaja- Tunjica. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na alternativne pravce (Omarska-Bronzani Majdan-Banja Luka ili Prijedor-Bos.Dubica-Bos.Gradiška-Banja Luka).

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (dionica Ripač-Dubovsko) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučuje se putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana savjetuju se češće pauze. Prije polaska na putovanje savjetuje se i provjeriti potrebne dokumentacije za osobe i vozilo, te provjeru stanja na putevima i graničnim prijelazima, saopćeno je iz BIHAMK-a.

federalna.ba/Fena

 

Saobraćaj