Zbog ubistva novinara u Las Vegasu uhapšen lokalni političar
(Izvor: LA Times)

Zbog ubistva novinara u Las Vegasu uhapšen lokalni političar

Američka policija objavila je danas da je uhapšen osumnjičeni u vezi ubistva novinara u Las Vegasu u američkoj državi Nevadi, dok su lokalni mediji naveli da se radi o političaru koji je bio u središtu nedavnih novinarevih otkrića. 

"Osumnjičeni u ubistvu koje se dogodilo 2. septembra 2022. je uhapšen", kratko je saopštila policija Las Vegasa bez navodjeja imena osumnjičenog i dodatnih detalja.

List Las Vegas Review-Journal za koji je radio ubijeni istraživački novinar Jeff German, objavio je da je uhapšen 45-godišnji Robert Telles, javni zvaničnik okruga Clark koji obuhvata i Las Vegas. List se pozvao na šerifa okruga Clark.

List je naveo da je novinar napisao niz članaka o tome da je Robert Telles optužen za više gnusnih djela.

Ranije, u srijedu, lokalna televizija KTNV javila je da policija pretražuje kuću tog zvaničnika.  Šezdesetdevetogodižnji Jeff German, pronađen je mrtav u subotu ispred svoje kuće. Prema lokalnim medijima, on je zadobio više uboda nožem i policija je tada objavila da se otvara istraga za ubistvo.

Nekoliko dana kasnije policija je objavila slike glavnog osumnjičenog i njegovog vozila.

Prema njegovom listu, novinar već nekoliko mjeseci objavljuje članke o Tellesovom djelovanju u lokalnoj službi zaduženoj za upravljanje imovinom ljudi koji su umrli bez testamenta. On je izvještavao o žalbama upućenim Tellesu za uznemiravanje i favorizovanje nekih. "Hapšenje Roberta Telliea predstavlja istovremeno ogromno olakšanje za redakciju Review-Journala ", rekao je glavni urednik Glenn Cook, prenosi taj list.

Kazao je da osjećaju olakšanje da je Telles pritvoren ali i da su šokirani da izgleda da je njihov kolega ubijen zato što je pisao istraživačke tekstove o jednom izabranom lokalnom zvaničniku.

federalna.ba/Beta

Las Vegas novinar ubistvo
Brian Walshe ubistvo supruga
0 31.03.2023 11:06
Bangladeš optužbe novinar
0 30.03.2023 11:27
Wall Street Journal hapšenje novinar Rusija
0 30.03.2023 10:33