Zbog posljedica nevremena otkazano igranje predstave 'Hrkači' na Pozorišnim igrama

Zbog posljedica nevremena otkazano igranje predstave 'Hrkači' na Pozorišnim igrama

Predstava "Hrkači" Nikole Pejakovića Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banje Luke koja je trebala večeras biti izvedena na sceni Doma kulture u okviru Takmičarskog programa Pozorišnih igara otkazana je iz tehničkih razloga.

Direktor Doma kulture Jajce Fikret Čančar kazao je da je veliko nevrijeme napravilo štetu na krovu, koja je prouzrokovala prodor vode na samu scenu, što dovodi u opasnost i glumce zbog električnih instalacija koje se tu nalaze.

- Iz tog razloga smo bili prinuđeni otkazati današnju predstavu.Publici koja je zaista bila zainteresovana za gledanje predstave upućujemo izvinjenje, kao i Narodnom pozorištu Republike Srpske iz Banja Luke koje nije moglo učestvovati u takmičarskom programu - kazao je Čančar.

On se iskreno nada da će do sutra navečer, kada je planirana posljednja predstava iz Takmičarskog programa „Hedda  Gabler“  Narodnog pozorišta Sarajevo, biti osposobljena pozornica Doma kulture za izvođenje predstave bez problema.

Istaknuo je da će direkcija Doma kulture učiniti sve da ne dođe do otkazivanja još jedne predstave.

- Ukoliko bude situacija da glumci budu u opasnosti, što je bio slučaj večeras, bit ćemo prinuđeni otkazati i tu predstavu, ali se iskreno nadam da do toga neće doći - podvukao je Čančar.

federalna.ba/Fena

Pozorišne igre BiH Pozorišne/Kazališne igre Bosne i Hercegovine
Pozorišne igre BiH Pozorišne igre Jajce Jajce Tina Laco
0 03.07.2022 16:27
Pozorišne igre BiH Jajce Dževdet Tuzlić
0 03.07.2022 11:05
Šefika Korkut-Šunje Pozorišne igre BiH Jajce
0 02.07.2022 11:18
Pozorišne igre BiH Jajce
0 29.06.2022 22:10
Pozorišne igre BiH Pozorišne/Kazališne igre Bosne i Hercegovine Jajce Pozorišne igre Jajce turizam
0 15.05.2022 22:40