Zbog odrona otežan saobraćaj na putu Bugojno - Kupres
(Izvor: Ilustracija)

Zbog odrona otežan saobraćaj na putu Bugojno - Kupres

Zbog većeg odrona na magistralnom putu Bugojno-Kupres (dionica Poriče-tunel Kupreška vrata), saobraća se usporeno, jednom trakom.  

Kolovoz je pretežno mokar, a pažnja se skreće na učestale odrone. Preporučuje se maksimalno oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja. 

Na magistralnom putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici),  Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Velika Kladuša.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

federalna.ba/Fena

Bugojno Kupres odron Saobraćaj
Saobraćaj obustava saobraćaja
0 04.08.2022 08:28
Odbrana  BiH Igman 2022 Bugojno Domovina u srcu
0 02.08.2022 18:01
Vinko Puljić Bugojno Vesela Straža Husein Smajić
0 02.08.2022 16:57
Qpres Enduro Kupres MTB
0 01.08.2022 17:47