videoprilog Šejle Kulenović (Federacija danas)

Završava Jesen na Gelenderima

Peti je i posljednji dan jesenje čarolije Jesen na Gelenderima - devete manifestacije po redu u organizaciji Turističke zajednice i Kulturnog centra Bihać. Ovih dana kulturno-zabavni sadržaji pod moto Bajka usnulog parka bili su ukras poznate bihaćke lokacije Gelenderi - oduševljenje nisu krili ni organizatori ni građani.

Cilje manifestacije je dobra zabava, ali i podizanje kulturne i ekološke svijesti kod građana. Također, cilj je povratiti značaj jednog od kultnih bihaćkih okupljališta.

“Ovo je zaista jedna lijepa priča, jedan festival koji grad Bihać itekako voli i njegovi građani jedva čekaju Jesen na Gelenderima. Mi ispred Kulturnog centra i Turističke zajednice smo se potrudili i osjećamo veliku odgovornost kada je u pitanju ova manifestacija. Trudimo se da zaista iz godine u godinu rastemo”, kaže Erna Begatović, direktorica Kulturnog centra Bihać.

Ovogodišnjim programom manifestacije oduševljenje nisu krili ni građani, a posebno oni najmlađi koji su u jesenjoj čaroliji bili razigrani i veseli.

Pored koncerata, sportskih sadržaja i bogate gastronomske ponude, večeras će u posljednjem danu poznate bihaćke manifestacije biti prikazan domaći film „Ekspedicija na tri rijeke“ koji govori o hrabrosti i avanturi kroz neistražena područja rijeke Une i njenih pritoka. Također, organizatatori već za narednu godinu najavljuju spektakl, kada će biti obilježena deseta, jubilarna manifestacija Jesen na Gelenderima.

federalna.ba

Jesen na Gelenderima
Jesen na Gelenderima
0 26.09.2023 11:32
Bihać Jesen na Gelenderima Grad Bihać
0 22.09.2022 17:44
Jesen na Gelenderima Bihać
0 22.10.2021 19:04