Zajednička promocija turizma BiH u Južnoj Koreji
(Izvor: Fena/Visit Sarajevo)

Zajednička promocija turizma BiH u Južnoj Koreji

Zajedničkom promocijom Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine, uz slogan "Najuzbudljivija destinacija na svijetu" Turistička zajednica Kantona Sarajevo sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH i Turkish Airlinesom, a na poziv USAID Razvoj održivog turizma u Bosni i Hercegovini i uz ostale turističke djelatnike iz BiH učestvuje u roadshow kampanji u Seulu (Južnoj Koreji). 

Na promociji u Seulu prezentirane su turističke ponude Sarajeva i BiH pred više od 50 turističkih novinara.

Događaju je prisustvovala i Young Shim Doha, bivša ambasadorica Južne Koreje u Svjetskoj turističkoj organizaciji (UNWTO) koja djelimično poznaje Bosnu i Hercegovinu, Sarajevo i njegovo olimpijsko naslijeđe, te je na osnovu vlastitog znanja dala preporuke za posjetu bh. turističkoj destinaciji.

Timskim radom kroz prezentacije, Faruk Čaluk iz Turističke zajednice KS te Feđa Begović i Jusuf Jamakosmanović iz USAID-a pružili su motive za dolazak i informacije zašto je Bosna i Hercegovina idealna destinacija za putnike iz Koreje.

Cilj promocije je unaprjeđenje imidža BiH na svjetskoj turističkoj sceni naglašavajući naše kulturno bogastvo, predivne pejzaže i srdačno gostoprimstvo na strateškim tržištima širom svijeta.

Roadshow turneja će biti nastavljena u Japanu a prva stanica je sajam Tourism Expo Japan - Osaka 2023., saopćeno je iz Turističke zajednice KS. 

federalna.ba/Fena

turizam
turizam siva ekonomija boravišna taksa
0 19.02.2024 18:31
Travnik turisti turizam
0 18.02.2024 10:01
Turistička zajednica KS turizam Nizozemska Vakantiebeurs Utrecht
0 21.01.2024 12:50