Za ubistvo povratnika u Derventu devet godina zatvora
(Izvor: BIRN BiH)

Za ubistvo povratnika u Derventu devet godina zatvora

Pred Okružnim sudom u Doboju danas je održano završno ročište u slučaju ubistva 68-godišnjeg povratnika u Brezike kod Dervente Marka MIšića. Za ubistvo se sumnjiče Milan Ćulibrk i maloljetnik iz Doboja koji su 12. oktobra prošle godine,  prilikom krađe šume, teško pretukli Mišića koji je mjesec dana poslije podlegao povredama u bolnici u Slavonskom Brodu.

Ćulibrku je u prvostepenom postupku  izrečena nepravomoćna jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od devet godina. Ranije je, pred općinskim sudom u Derventi, maloljetnik,  koji je kao suizvršilac,  bio navdenog dana s Ćilibrkom  u Brezicima, osuđen na četiri i po godine maloljetničkog zatvora.

Oštećeni su, za nadoknadu nematerijalne i druge štete upućeni na poseban parnični postupak.

-Imajući u vidu sve okolnosti cijenimo da je Sud, odmjeravajući kaznu, uzeo u obzir sve okolnosti pod kojima se sve dogodilo. Sud je evidentno izrekao sankciju  u zakonom propisanom rasponu, ali o daljim koracima ćemo odlučiti nakon što dobijemo otpravak presude- kazao je pravni zastupnik porodice Mišić Mustafa Alić.

Podsjećamo, Nakon što je pokušao da ih  spriječi u bespravnoj sječi njegove šume 68-godišnjeg Marka Mišića teško su pretukli Milan Ćulibrk i maloljetnik  iz Doboja nakon čega su pobjegli. Teško povrijeđenog Mišića u žbunju pored puta pronašli su susjedi. 

federalna.ba/Muhamed Čabrić

ubistvo Marko Mišić
Miljevina ubistvo samoubistvo
0 15.05.2024 08:25
Meksiko turisti ubistvo
0 06.05.2024 09:14
Južna Koreja ubistvo mačke
0 23.04.2024 13:16
Selmin Ibrahimović ubistvo
0 16.04.2024 13:10