Vučić sletio u Mostar: Aviolinija od značaja kako za građane tako i za ekonomiju
(Izvor: Fena)

Vučić sletio u Mostar: Aviolinija od značaja kako za građane tako i za ekonomiju

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u poslijepodnevnim satima na mostarsku zračnu luku čime je obilježeno uspostavljanje direktne aviolinije između Beograda i Mostara. U obraćanju novinarima srbijanski predsjednik istaknuo je značaj ove linije kako za građane Mostara i Beograda, tj. dvije države, tako i povezanost u ekonomskom smislu. 

- Zaista sam sretan zbog ovoga, jer mislim da je ova aviolinija od velikog značaja za Mostar i Beograd, odnosno BiH i Srbiju i povezivanje naših naroda – istaknuo je Vučić.

Kazao je i kako je povratna karta Beograd -Mostar, avionom koji leti 40 minuta i koji ima 108 mjesta te koji će letjeti tri puta tjedno, vrlo pristupačna  - 104 eura.

 - Ova aviolinija će osim praktičnog značaja za građane dodatno povezati poslovne zajednice te će biti više biznis partnera iz Mostara u Beogradu i obrnuto - istaknuo je Vučić, podsjetivši i na Gospodarski sajam koji se održava ovaj tjedan u Mostaru.

- Sretan sam što ćemo još jednom nazočiti Sajmu gospodarstva koji se održava u Mostaru, a što je i za nas izuzetan događaj i na tome čestitam organizatorima – dodao je Vučić.

Također je naveo kako će u duhu partnerskih odnosa Srbija nastavit razvijati suradnju s BiH.

- Mislim da je od posebnog značaja da počinjemo s malim stvarima, kao što smo počeli s osnivanjem Air Srbije prije desetak godina, a koja je 2023. godine jedina prevezla oko 4,2 milijuna putnika, a ove godine očekuje čak 5 milijuna. Dakle, krenulo se s minimalnim očekivanjima te sam siguran da će i ova linija dovesti do velikoga uspjeha. Hvala na angažmanu i mudrosti, što ste prepoznali koliko je to značajno za Mostar, HNK i čitavu BiH kao i za Beograd, odnosno Srbiju - zaključio je srbijanski predsjednik.

Krišto: Preko Beograda bit ćemo povezani s više od 80 posto svjetskih destinacija

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto kazala je u ponedjeljak na mostarskom aerodromu, nakon obilježavanja uspostavljanja direktne aviolinije između Beograda i Mostara, da ta linija ima višestruki značaj kako za Mostar tako i za cijelu BiH, kao i za razvoj gospodarstva i turizma.

- Sretnimo što svjedočimo otvaranju ove linije. Ova zračna linija doista ima višestruki značaj kako za Mostar tako i za cijelu BiH. Preko Beograda smo, evo, povezani s više od 80 posto svjetskih destinacija, a informirana sam i da je u ovom trenutku prodano više od 2.000 karata ovih linija, što također govori o njihovom značaju – rekla je Krišto.

Pored toga, smatra ona, direktna aviolinija između Beograda i Mostara, ima i gospodarski i turistički značaj.

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH najavila je i zajedničke sastanke radnih timova na kojima će se razgovarati, kako kaže, o brojnim temama koje se tiču kako bilateralnih odnosa između BiH i Srbije tako i onim koje su od interesa za cijelu regiju. 

federalna.ba/Fena

Aleksandar Vučić Mostar
mladi zapošljavanje Mostar Sajam zapošljavanja
0 24.05.2024 13:48
Mostar Međunarodni festival komedije Snežana Bogičević Emir Fejzić
0 23.05.2024 08:19
Vranica tijela pripadnika Armije RBiH Mostar
0 22.05.2024 13:52
Aleksandar Vučić Srbija BiH priznata Srebrenica
0 22.05.2024 09:38
Mostar Neum prosjačenje džeparenje
0 20.05.2024 19:22