Vučić: Ne smijem sa otkrijem francusko njemački plan, samo ono najgore
(Izvor: Screenshot)

Vučić: Ne smijem sa otkrijem francusko njemački plan, samo ono najgore

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da svrha skupštinske sjednice na kojoj učestvuje nije da se prebaci odgovornost na parlament i građane, već da kao predsjednik otvoreno kaže koji su izazovi pred Srbijom i šta predstoji srpskom narodu. "Dolazim iz osjećaja dužnosti da kažem šta se događa, da građani mogu da procjene kakve su posljedice naših postupaka a i šta je to za šta se borimo. Ukazaću na sve najlošije tačke francusko- njemačke inicijative i neću ništa da sakrijem, jer hoću da budem odgovoran i pošten", rekao je Vučić pred poslanicima.

On je dodao da u vezi sa francusko njemačkim planom "za odluke biće vremena", kao i da ne smije da iznese cijeli plan, ali da će iznijeti "sve ono što je najgore za Srbiju".

Predsjednik Srbije je rekao da pitanja o Kosovu traju više od 600 godina, a da nema pravih odgovora te da se "ne zna da li je mit postao stvarnost, ili stvarnost stvorila mit", kao i da se ne zna "gdje je izlaz".

Vučić je rekao da je važnije od svega da se razumeju okolnosti, istorijski trenutak i vremenski okvir u kojem se ovo dešava, te da će poslanicima podrobno ispričati šta se dešavalo posljednjih godina.

Kako je najavljeno, sjednica o Kosovu trajaće više dana.

federalna.ba/Beta

Aleksandar Vučić Kosovo Skupština Srbije