Vučić: Nastaviću da se borim za mir i stabilnost

Vučić: Nastaviću da se borim za mir i stabilnost

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u poruci na društvenoj mreži Instagram rekao je nakon razgovora u Briselu o situaciji na Kosovu da će nastaviti da se bori za mir i stabilnost, javlja Anadolu Agency (AA).

Istakao je da se uzdržava od komentara jer se nada da je moguće da nekim čudom postignu kompromisno rješenje.

"Borimo se za mir i stabilnost i za našu zemlju i jedva čekam da se vratim u Srbiju", rekao je Vučić.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu i bezbjedonosnu politiku Josep Borrell izjavio je da danas u Briselu lideri Kosova i Srbije nisu postigli dogovor kojim bi se riješila aktuelna kriza, ali da se dijalog nastavlja.

Borrell je nakon dvije runde bilateralnih odvojenih i dvije runde trilateralnih sastanaka EU sa premijerom Kosova Albinom Kurtijem i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kazao da je ovo bio sastanak za upravljanje krizom, kako bi se smirila situacija na terenu nakon tenzija na sjeveru Kosova zbog registarskih tablica i dokumenata za ulaz - izlaz građana između Kosova i Srbije.

"Nažalost još nismo postigli dogovor na današnjem sastanku, ali ovo nije završetak priče i lideri su se složili da proces treba nastaviti. Razgovora će biti ponovo narednih dana jer ima još vremena do 1. septembra", kazao je šef evropske diplomatije.

federalna.ba/AA

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić Kosovo vojska
0 02.10.2023 09:27
Antony Blinken Aleksandar Vučić Kosovo Srbija SAD
0 29.09.2023 22:59
Kosovo Aleksandar Vučić
0 26.09.2023 08:44
Aleksandar Vučić Aleksandar Bocan-Harčenko Kosovo Srbija
0 25.09.2023 13:02