videoprilog Mire Živković (Federacija danas)

Volonterska mreža na području Orašja je razvijena i čvrsto djeluje

Zahvaljujući dobroj volji, aktivizmu i solidarnosti s potrebitima, te nesebičnom ulaganju osobnog vremena, razvijena je i čvrsto djeluje volonterska mreža na području Orašja. Okupljeni su i djeluju pri Crvenom križu Orašje, različite su dobi, ali jednako aktivni i imaju isti cilj – pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Volonteri Crvenog križa Orašje posjetili su nepokretne korisnike kojima su uručili pelene za odrasle, donaciju Crvenog križa FbiH, te vršili upis novih članova.

„Trenutno imamo oko 30 mladih volontera, a 20-ak aktivnih članova koji sudjeluju s nama u akcijama“, kaže Ana Mikić, predsjednica Mladih Crvenog križa Orašja i dopredsjednica Mladih Crvenog križa FBiH.

Nemjerljiv je doprinos ovih plemenitih ljudi koji pomažu bolesnim i starim korisnicima, kojih je sve više. Dobne granice ni statusa za volontiranje nema, što potvrđuju naši volonteri koji su na terenu tri, kao što je Paša Čolić, odnosno pet desetljeća, kao što je Marijan Mijatović.

Socijalno-ugroženim osobama svaka pomoć je velika, jer sa 70-ak naraka, koliko primaju, teško mogu platiti sve troškove.

„Nisam gladna, nisam žedna, vode ima, evo, u parku“, govori Janja Pejić, korisnica pomoći Crvenog križa.

Volonteri za svoj trud ne očekuju nikakvu materijalnu korist. Novi članovi koji su pristupili Crvenom križu Orašje jamac su da će imati tko pomagati ljudima kojima je pomoć i briga potrebna.

federalna.ba

Orašje Crveni križ volonteri
osobe s poteškoćama u razvoju osobe s teškoćama u razvoju Orašje stomatološke usluge Dina Čolić
0 25.01.2023 17:53
Orašje moto mrazevi darovi mališani Moto klub Posavac
0 22.12.2022 19:35