Vodostaj rijeke Neretve na području općine Konjic u opadanju
(Izvor: Arhiva)

Vodostaj rijeke Neretve na području općine Konjic u opadanju

Na području općine Konjic tijekom utorka, 9. studenoga, došlo je do prestanka oborina, a vodostaj rijeke Neretve u opadanju je u odnosu na prethodne dane.

Trenutni vodostaj rijeke Neretve u mjestu Glavatičevo iznosi 137 centimetara (dok je u noći četvrtak/petak iznosio maksimalno 515 centimetara), a na lokaciji Hagenuk-Ćuprija 217 centimetara (dok je u noći četvrtak/petak iznosio maksimalno 530 centimetara), priopćeno je iz Operativnog centra civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Tijekom jučerašnjeg dana u suradnji predstavnika općina Konjic i Kalinovik, angažiran je stroj komunalnog poduzeća Kalinovik na pročišćavanju putne komunikacije prema naselju Hotovlje. Stroj bi bio angažiran do večernjih sati, a vozilima se može doći do ulaza u naselje.

Djelatnici JP Elektroprivreda BiH - Poslovnica Konjic, riješili su probleme na dalekovodu tako da će mještani naselja Gracina i Ljuta večeras imati urednu elektro opskrbu, a riješen je problem elektro opskrbe i za naselje Zelomići.

Deblokirane su i putne komunikacije prema naseljima Gornje i Donje Tinje, kao i prema naselju Doljani i prema Zelomićima.

Na regionalnom putu R-436 Borci-Kalinovik, na lokaciji Dindol, blokada puta ostaje do daljnjega, a stanovništvu općine Konjic i dalje se preporučuje prokuhavanje vode za piće.

federalna.ba/Fena

Neretva vodostaj Konjic
Dunav vodostaj suša Srbija
0 07.08.2022 15:23
Konjic kultura BiH Djevojke sa Neretve
0 07.08.2022 10:21
Hafiz Ahmed Alili Konjic
0 06.08.2022 10:01