Vlašić zbog povrede napušta kamp reprezentacije Hrvatske
(Izvor: Ilustracija)

Vlašić zbog povrede napušta kamp reprezentacije Hrvatske

Hrvatski fudbalski reprezentativac Nikola Vlašić napustit će kamp nacionalnog tima i propustiti ostatak Evropskog prvenstva u Njemačkoj zbog povrede mišića, objavio je danas Hrvatski nogometni savez (HNS).

Vlašić se povrijedio na jednom od treninga te je s doktorom Sašom Jankovićem danas obavio pregled magnetnom rezonancom na kojoj je ustanovljena manja ruptura mišića.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić je u dogovoru s igračem i liječničkom službom donio odluku da će Vlašić napustiti kamp reprezentacije jer mu povreda ne dopušta da tokom EURO 2024 konkuriše za utakmice.

"Nikola je uložio jako puno truda i energije kako bi pomogao reprezentaciji na Euru i zato mi je jako žao zbog ove ozljede mišića koju je zadobio. Svjesno smo prihvatili određeni rizik jer smo imali prošireni roster s 26 igrača, a Nikola je integralni dio ove ekipe. Nažalost, dogodila se druga ozljeda i mogu Nikoli samo zahvaliti na ogromnom trudu te mu poželjeti brz oporavak te da se na teren vrati u svom najboljem izdanju", izjavio je izbornik Zlatko Dalić za internet stranicu HNS-a.

Vlašić je naglasio da mu je izuzetno žao što je zadobio novu povredu koja ga je potpuno izbacila iz stroja.

"Ekipi želim puno sreće, vjerujem u njih maksimalno te sam siguran da će ostvariti nove uspjehe na ovom Euru. U meni će imati najvećeg navijača", kazao je Vlašić.

Hrvatska je u prvom kolu grupe “B“ na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj poražena od Španije rezultatom 0:3. U drugom kolu izabranici Zlatka Dalića u srijedu će se u Hamburgu sastati s Albaniojom, koja je na otvaranju takmičenja poražena od Italije sa 1:2.

federalna.ba/AA
EURO 2024 Nikola Vlašić Hrvatska
Hrvatska Dubravka Bošnjak posjeta Vili Beroš
0 12.07.2024 13:06
Andrej Plenković Hrvatska
0 11.07.2024 12:16
Nizozemska EURO 2024 VAR
0 11.07.2024 10:08