Vlada KS podržala jedinstveni program 'Kultura na ulice!'

Vlada KS podržala jedinstveni program 'Kultura na ulice!'

"Kultura na ulice!" je specijalni višemjesečni program koji realizuje Narodno pozorište Sarajevo, a koji će se održavati na javnim prostorima u Kantonu Sarajevo, od maja do oktobra ove godine.

Program je dobio podršku za realizaciju, na današnjoj sjednici Vlade Kantona Sarajevo, na prijedlog Ministarstva kulture i sporta KS. 

Građani i građanke Sarajeva, turisti i posjetitelji narednih mjeseci imat će priliku uživati u kvalitetnim programima, koji nisu uobičajeni da se izvode na javnim prostorima, a sva dešavanja će biti besplatna za posjetioce. 

Publiku očekuju spektakularni nastupi dramskih, baletskih i operskih predstava na trgovima u Kantonu Sarajevo, te izložbe, likovne kolonije, koncerti klasične i savremene muzike u saradnji sa Sarajevskom filharmonijom i Gradskim orkestrom. Nastupit će kulturno-umjetnička društva, sarajevski DJ-evi, a organizovat će se predstave za djecu, kao i lutkarske predstave. 

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda naglasio je kako Ministarstvo pruža punu podršku projektu, te će zajedno sa Narodnim pozorištem Sarajevo sa zadovoljstvom sprovesti cjelokupan program “Kultura na ulice!”.  

- Građanima Sarajeva, turistima i svim posjetiocima omogućit ćemo da kultura i kulturna dešavanja budu lahko dostupna. Kroz angažman profesionalnih umjetnika, vrhunski program i izvedbe, cilj nam je približiti kulturu i umjetnost svima na području našeg grada, a što će narednih mjeseci zasigurno oplemeniti i urbanu sredinu Kantona Sarajevo - rekao je Magoda, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.  

federalna.ba/Fena

Vlada Kantona Sarajevo
Vlada Kantona Sarajevo Skupština Kantona Sarajevo
0 28.04.2024 19:26
Skupština Kantona Sarajevo Vlada Kantona Sarajevo Dževad Jahić
0 21.04.2024 19:11
Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo Vlada Kantona Sarajevo
0 09.04.2024 17:21
Kanton Sarajevo Vlada Kantona Sarajevo
0 13.03.2024 13:26