Vlada KS finansirala rekonstrukciju zgrade Uprave Memorijalnog centra Potočari

Vlada KS finansirala rekonstrukciju zgrade Uprave Memorijalnog centra Potočari

Danas u poslijepodnevnim satima otvorena je obnovljena zgrada Uprave Memorijalnog centra Potočari - Srebrenica. Rekonstrukciju objekta je finasirala Vlada Kantona Sarajevo, a na otvaranju je bio prisutan i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

- Podrška Memorijalnom centru je pogled naprijed zato što će nam Centar služiti da u svaki dom dođe istina o Srebrenici, a kad dođe istina onda će doći do pomirenja. Kad dođe do pomirenja, imamo budućnost i ovdje se suštinski borimo za budućnost Bosne i Hercegovine. Posebno bi se zahvalio direktoru Memorijalnog centra Emiru Suljagiću koji nas vodi projektima, a mi rado pratimo - kazao je Forto.

Prema njegovim riječima Vlada Kantona Sarajevo radi konstantno na podršci Centru kao i pružajući pomoć građanima koji žive u Srebrenici.

- Vlada Kantona Sarajevo nastavit će da pomaže i zahvalan sam Zavodu za izgradnju ovog projekta, a u pitanju je milionski iznos. Timski rad je na terenu s vidljivim rezultatima - istakao je Forto.

federalna.ba/Fena

Vlada Kantona Sarajevo Potočari Edin Forto
Novi Sad posjeta Memorijalni centar Potočari Memorijalni centar Srebrenica - Potočari Memorijalni centar Potočari Srebrenica
0 15.06.2024 21:13
protestna šetnja prosvjedna šetnja šetnja Srebreničanke Srebrenica Potočari
0 11.06.2024 17:15
Šćepan Polje Edin Forto Filip Radulović
0 06.06.2024 16:41