Vlada KS doprinosi unaprjeđenju funkcionalnosti i sigurnosti Centra 'Skenderija'

Vlada KS doprinosi unaprjeđenju funkcionalnosti i sigurnosti Centra 'Skenderija'

Vlada Kantona Sarajevo usvojila je danas Odluku o sufinansiranju Projekta unaprjeđenja funkcionalnosti i sigurnosti Centra 'Skenderija'. Projekt obuhvata nabavku i ugradnju sistema vatrodojave, te sanaciju Dvorane D1. Oba spomenuta potprojekta su budžetirana sa po 250.000 KM.

Sanacija Dvorane D1 vršit će se u cilju nesmetanog održavanja utakmica i treninga u tom prostoru. To između ostalog podrazumijeva nabavku glavnog video semafora, nabavku najmodernijih akcionih vremena, zamjenu prozora u D1 i D2 dvoranama, te krečenje, sanaciju parketa i tribina, kao i nabavku ostale opreme.

To je jedan u nizu koraka Ministarstva privrede KS i Centra 'Skenderija' ka revitalizaciji tog kantonalnog javnog preduzeća.

- Kako je istakao ministar privrede KS Zlatko Mijatović, cilj projekta je prvenstveno unaprjeđenje funkcionalnosti i sigurnosti Centra 'Skenderija', a implementacijom 500.000 KM koje su danas odobrene, Skenderija će biti stepenicu bliža i svojoj modernizaciji - saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

federalna.ba/Fena

Vlada KS Centar Skenderija