Vlada Kantona Sarajevo planira dovođenje velikih svjetskih muzičkih imena

Vlada Kantona Sarajevo planira dovođenje velikih svjetskih muzičkih imena

Vlada Kantona Sarajevo izrazila je žaljenje zbog otkazivanja koncerta grupe Whitesnake 19. jula, ali je saopštila da planira dovođenje velikih svjetskih muzičkih imena u glavni grad Bosne i Hercegovine.

Ministar privrede KS-a Adnan Delić rekao je da planirani koncert Stinga ostaje za oktobar te da su dobili ponude za podršku organizaciji koncerata velikih svjetskih imena u Sarajevu.

"Mi ćemo ih prihvatiti i vjerujem da ćemo uskoro imati koncerte koje smo dugo očekivali u našem gradu", najavio je Delić.

Također je obavijestio javnost da Vlada KS-a nije imala ranijih troškova u vezi s organizacijom koncerta Whitesnake.

"Kako smo ranije objavili, Vlada Kantona Sarajevo obavezala se pokriti troškove izdavanja naših dvorana 'Skenderija' i 'Zetra' za potrebe održavanja ovog i koncerta Stinga u oktobru. Obzirom da je koncert Whitesnakea trebao biti u julu, Vlada nije imala nikakve ranije troškove nastale po ovom osnovu“, pojasnio je Delić.

Britanska hard rock grupa Whitesnake otkazala je ostatak svoje evropske turneje, uključujući i koncert u Sarajevu koji je bio planiran 19. jula u dvorani "Mirza Delibašić" u KSC ”Skenderija”.

federalna.ba/AA

Vlada Kantona Sarajevo Whitesnake
Memorijalni centar Srebrenica-Potočari Nihad UK Vlada Kantona Sarajevo
0 20.09.2023 21:24
Vlada Kantona Sarajevo Emir Dedović Almir Bečarevi Stranka za BiH
0 11.09.2023 18:09
Vlada Kantona Sarajevo stomatološki fakultet UNSA Šumarski fakultet UNSA
0 23.08.2023 18:09