videoprilog Berine Pašalić (Dnevnik 2)

Vlada i Skupština ZDK nizom prigodnih aktivnosti i manifestacija obilježavaju Dan nezavisnosti BiH

Vlada i Skupština Zeničko-dobojskog kantona nizom prigodnih aktivnosti i manifestacija obilježavaju 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Premijerka Amra Mehmedić, predsjedavajući Skupštine Dejan Kovačević i ministar za boračka pitanja Adnan Sirovica jutros su upriličili tradicionalni svečani prijem i druženje s predstavnicima krovnih boračkih organizacija iz ovog kantona proisteklih iz Armije Republike BiH i Hrvatskog vijeća odbrane.

Delegacija Vlade i Skupštine potom je položila cvijeće i odala počast na Spomen kosturnici "Papirna" te Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima "Kameni spavač" u Zenici, gdje je centralnu manifestaciju organizirao Grad Zenica.

Premijerka Mehmedić čestitala je građanima Dan nezavisnosti, naglasivši da svi nivoi vlasti trebaju da sarađuju i rade skupa za prosperitet domovine Bosne i Hercegovine.

-BiH je divna zemlja u kojoj živimo svi skupa, živjeli smo ranije i živjet ćemo u budućnosti. U tom smislu treba da šaljemo poruke da su se građani ove zemlje 1992. godine opredijelili za jedinstvenu BiH i to je nešto što trebamo da cijenimo i poštujemo, kako u vremenu iza nas tako i u budućnosti. To je naša država i trebamo svi zajedno da obilježavamo ovaj veliki praznik - rekla je premijerka ZDK.

Povodom Dana nezavisnosti BiH, Skupština Zeničko-dobojskog kantona večeras će u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica održati svečanu akademiju, saopćila je Pres služba ZDK. 

federalna.ba/Fena

Dan nezavisnosti BiH Vlada ZDK
Vlada ZDK Vlada Zeničko - dobojskog kantona
0 11.06.2024 11:52
Vlada ZDK sjednica Memorijalni centar Potočari školarina
0 24.05.2024 11:42
Vlada ZDK registar kućna ložišta zaštita prirode
0 17.05.2024 10:28