Vlada Hongkonga: Messi je trebalo da odigra najmanje jedno poluvrijeme
(Izvor: Reuters)

Vlada Hongkonga: Messi je trebalo da odigra najmanje jedno poluvrijeme

Organizator prijateljske fudbalske utakmice Intera iz Miamija u Hongkongu obavezao se da će Lionel Messi igrati najmanje 45 minuta, izjavio je danas tamošnji ministar sporta, nakon što je odsustvo argentinske superzvijezde izazvalo bijes javnosti.

Kapiten svjetskih šampiona, koji zvanično ima problem sa tetivom, nije ulazio u igru u jučerašnjoj prijateljskoj utakmici u kojoj je njegov Inter Miami pobijedio selekciju Hongkonga sa 4:1. To je razljutilo 38.323 ljudi na stadionu koji su platili najmanje 115 eura, a u mnogim slučajevima i pet puta više kako bi vidjeli svog idola na djelu.

Gledaoci su uzvikivali "Vratite (novac)", a povici su se pojačavali do posljednjeg zvižduka kada je David Beckham, suvlasnik kluba iz Miamija, bio "ugušen" zvižducima kada je pokušao da se zahvali publici.

Vlada Hongkonga je u nedjelju uveče izdala dva saopštenja, rekavši da je "izuzetno razočarana" i zaprijetila je da će povuči 1,9 miliona eura javnih sredstava od organizatora događaja. Ministar za kulturu, sport i turizam Hongkonga Kevin Jeung je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je jedan od glavnih uslova sporazuma o finansiranju bio da Messi igra najmanje 45 minuta, u zavisnosti od njegove fizičke forme.

"Juče, prije početka meča, organizator je potvrdio da će Messi igrati u drugom poluvremenu", rekao je on.

Jeung, koji je prisustvovao utakmici sa drugim zvaničnicima, uključujući i lidera vlasti Hongkonga Johna Leeja, rekao je da je vlada pokušala da pregovara sa organizatorom kada se 36-godišnji Messi nije pojavio na terenu na početku drugog poluvremena. Pregovori su dospjeli u ćorsokak deset minuta prije kraja meča, pošto su odbijeni prijedlozi da se Messi pojavi na terenu kako bi se obratio navijačima i primio trofej.

Ministar je dodao i da će vlada Hongkonga donijeti odluku o povlačenju planirane finansijske pomoći nakon što se sa organizatorom događaja sagledaju sve činjenice.

federalna.ba/Beta

Hongkong Lionel Messi