Vlada HNK uzet će 15 milijuna KM kredita za uređenje zgrade nekadašnjeg hotela Ero
(Izvor: Vlada HNK)

Vlada HNK uzet će 15 milijuna KM kredita za uređenje zgrade nekadašnjeg hotela Ero

Vlada je danas utvrdila Prijedlog odluke o kreditnom zaduženju HNK-a u 2024. godini za provedbu Projekta prilagodbe hotela Ero za smještaj kantonalnih tijela uprave.

Kreditno zaduženje iznosi 15 milijuna maraka, a istaknuto je kako će se dovršenjem prilagodbe tog hotela troškovi smanjiti za dva milijuna maraka na godišnjoj razini, što je dostatno za izmirivanje obveza po predmetnom kreditu.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva, Vlada HNK-a je usvojila Informaciju o Izvješću o provedbi Programa financijskog konsolidiranja Kantonalne bolnice dr. Safeta Mujića za treće tromjesečje 2023. godine, te Informaciju o Izvješću o provedbi Programa financijskog konsolidiranja i rekonstruiranja Opće bolnice Konjic za drugo i treće tromjesečje 2023. godine.

Usvojeno je i Izvješće Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK o provedbi Preventivnog programa na platformi za rano otkrivanje raka pluća i bronhija uz uporabu umjetne inteligencije.

Istaknuto je kako je zaključen ugovor o nadgradnji radiološkog informacijskog sustava, što podrazumijeva nadgradnju radiološkog PACS i RIS sustava i ugradbu poslovne aplikacije za organiziranje i planiranje preventivnih programa za otkrivanje raka pluća i bronhija uz uporabu umjetne inteligencije.

Ugovor je uspješno proveden, te se opisana platforma koristi u svim ugovornim domovima zdravlja i bolnicama u HNK.

federalna.ba/Fena

Hotel Ero Vlada HNK
FK Velež stadion oštećenja Vlada HNK
0 07.05.2024 12:48
Vlada HNK Granit Jablanica koncesija
0 09.01.2024 13:17
Lana Pudar Vlada HNK
0 26.12.2023 13:54
štrajk upozorenja HNK Vlada HNK
0 08.12.2023 09:10