videoprilog Adise Alić (Federacija danas)

Predstavom 'Deja vu' završeni 14. Dani kazališta u Vitezu

Premijerom predstave "Deja vu" Gradskog kazališta mladih Vitez završeni su 14. Dani kazališta u ovom gradu. Ovogodišnja manifestacija publici je ponudila 12 predstava mladih iz pozorišta naše, ali i zemalja regije. Ispunjena dvorana najbolje govori da snaga volje nema granice.

Premijernom izvedbom pred viteškom publikom tinejdžerska komedija "Deja vu" ponudila je priču o odnosima mladih i njihovim problemima, smještenu u učionici za vrijeme jednog školskog časa.

Marko Mirković, redatelj predstave, istakao je kako priča nosi dosta njihovih motiva, njihove životne tegobe, radosti i tuge. Kako kaže, dosta motiva može se uočiti u 45 minuta predstave.

Teatarska magija u Vitezu traje već 16 godina. Čini je stotinjak članova koji promoviraju ovu umjetnost vjerujući da je njihov uspjeh u zajedničkom radu, ljubavi i nastojanju da u svom gradu ostvare uspjeh.

Ivana Stojak, članica Gradskog kazališta mladih Vitez, smatra kazalište posebnom kulturom, lijepom umjetnošću koja se, kako kaže, rijetko viđa. Vjeruje da je kazalište mjesto gdje djeca mogu da se opuste i zaborave na brige.

„Svi smo podjednako važni i naš timski rad je jako bio bitan u procesu ove predstave. Drago mi je što sam dio ove ekipe i ovo je jedno mjesto gdje ljubav stanuje“, kazao je Emin Šahdan, član Gradskog kazališta mladih Vitez.

U gradu bez teatarske tradicije uspijevaju producirati i do desetak predstava godišnje, te uz brojna priznanja na kojima im mogu pozavidjeti i profesionalni teatri mladima pružaju alternativu.

„Godišnje prikažemo u ovoj dvorani više od 50 predstava, tako da ne samo mladim ljudima koji su dio naše kazališne obitelji, nego i cjelokupnoj javnosti, kako Viteza, ali i cjelokupne lašvanske doline i središnje Bosne, nudimo jednu dodatnu vrijednost“, ističe Ivan Sajević, voditelj Gradskog kazališta mladih Vitez.

S ciljem da ukažu na goruće probleme u društvu, uz nekoliko profesionalnih glumaca, mladi svih uzrasta u Vitezu svakodnevno stvaraju kulturni brend i tako potvrđuju titulu „mjesta gdje ljubav stanuje“.

federalna.ba

kazalište predstava Vitez
Travnik Vitez zrak vazduh zagađenje vazduha zagađenje zraka aerozagađenje zagađenje
0 06.01.2023 19:30
Željko Grahovac Ivan Vidović Vitez
0 07.11.2022 20:30