Veselin Vujović za FTV: Mirza Delibašić je bio najbolji ambasador Jugoslavije
(Izvor: federalna.ba/Muhamed Bikić)

Veselin Vujović za FTV: Mirza Delibašić je bio najbolji ambasador Jugoslavije

Mirza Delibašić i Veselin Vujović, nekadašnji reprezentativci bivše Jugoslavije u košarci i rukometu, rijetki su sportisti u svijetu koji su osvojili sve što se moglo osvojiti: evropski i svjetski prvaci, olimpijski pobjednici...

Sa legendarnim Vujovićem sreli smo se u Tesliću na pripremama banjalučkog Borca i tom prilikom razgovarali za naš sportski magazin.

"Još kao dječak u rodnom Cetinju gledao sam legendarnog Mirzu. I danas se sjećam njegovih poteza, koševa, asistencija Radovanoviću... Kada je igrao u Madridu bio je največi ambasador Jugoslavije, istinski gospodin na parketima, terenima širom svijeta", rekao je između ostalog aktuelni trener RK Borac, koji je za sportski magazin "Sport" pričao i o šampionskoj generaciji Meteloplastike, nezaboravnom jugoslavenskom sportu osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Osim o igračkoj, Vujović je govorio o trenerskoj karijeri, klubovima i reprezentacijama koje je do sada vodio "od Vardara do Triglava", a posebno o banjalučkom Borcu i reprezentaciji BiH.

federalna.ba/Muhamed Bikić

Veselin Vujović Mirza Delibašić košarka Rukomet
Kenan Kamenjaš košarka reprezentacija
0 22.02.2021 19:04
košarka reprezentacija
0 22.02.2021 17:17
Emir Sulejmanović košarka reprezentacija
0 20.02.2021 22:55
košarka reprezentacija Grčka
0 20.02.2021 17:31