Velež osudio nasilje i kritizirao mostarskog gradonačelnika
(Izvor: Arhiv)

Velež osudio nasilje i kritizirao mostarskog gradonačelnika

Upravni odbor FK Velež Mostar osudio je nerede koji su se dogodili proteklog vikenda po završetku utakmice HŠK Zrinjski - FK Velež, a iz tog kluba uputili su kritike i gradonačelniku Mostara Mariju Kordiću zbog njegovih izjava nakon utakmice.

„Da policija nije reagirala pravovremeno i profesionalno, moglo je doći do ogromnih posljedica. Žalosti i ponašanje i kasnije saopštenje domaćina u kojem se krivnja za događaje po okončanju utakmice nastoji prebaciti na medije, zaštitara i zaštitarsku agenciju. Još više žalosti reakcija gradonačelnika Mostara Marija Kordića koji je, također, huliganstvo pravdao postupcima ljudi iz svijeta politike za koje je tvrdio da su porukama i ponašanjima doprinijeli huliganizmu“, stoji u Veležovom priopćenju za javnost.

Dodaje se kako ponašanje jednog zaštitara nije stvarni razlog utrčavanja grupe huligana u teren, jer, kako se navodi, iste scene na istom stadionu viđene su i ranije.

„Podsjećamo da su naši igrači najureni s travnjaka stadiona pod Bijelim brijegom u septembru 2011. samo zato što su tog dana bili bolji na sportskom terenu i ostvarili pobjedu. I da im je dok su to činili pomagao jedan od igrača Zrinjskog koji je danas trener u omladinskom pogonu Zrinjskog. Besmisleno je zavaravati javnost kako spomenuta grupa nije imala namjeru napasti naše igrače, trenere i ostalo osoblje Veleža koje je tog dana bilo prisutno pod Bijelim brijegom. Ako je onako kako kažu, pitamo ih tko je gađao naš autobus prilikom napuštanja stadiona i s kojom namjerom? I zašto su to prešutjeli u svojim reakcijama?“, navodi se dalje u priopćenju.

Iz Veleža su poručili kako su očekivali od Kordića da bude gradonačelnik svih Mostaraca, a ne samo dijela građana.

„Velež je klub po kojem je naš grad poznat i priznat u svijetu i smatramo da klub i njegovi navijači ne zaslužuju maćehinski odnos, kao što naš rival ne treba protežiranje, a huligani opravdanja za huliganizme. Neredi kakvim su u subotu svjedočili naši treneri i igrači ne samo da ugrožavaju sigurnost prisutnih, već narušavaju i reputaciju nogometa kao sporta koji spaja. Ostajemo predani stvaranju okruženja u kojem se ljubav prema nogometu i svom klubu izražava kroz zajedništvo, poštovanje i suradnju. Oduvijek smo i ostajemo posvećeni promociji fer pleja, sportskog duha i pozitivne atmosfere na stadionima“, stoji na kraju priopćenja za javnost Upravnog odbora FK Velež Mostar.

federalna.ba/Fena

FK Velež
FK Velež stadion oštećenja Vlada HNK
0 07.05.2024 12:48
FK Velež stadion
0 06.05.2024 11:45
FK Sarajevo FK Velež
0 28.04.2024 23:06
FK Velež FK Zvijezda
0 19.04.2024 22:12
Dean Klafurić FK Velež
0 12.04.2024 16:29