videoprilog Mirele Čanović (Federacija danas)

Večeras počinje manifestacija 'Zima u Tuzli', najavljen bogat program

Manifestacija "Zima u Tuzli 2022/2023." bit će otvorena večeras, a kompletan program bit će realiziran na Trgu slobode, a predviđene su aktivnosti i na klizalištu Panonica i u centralnom gradskom parku. 

- Zima u Tuzli je manifestacija koja je veoma značajna za naš grad, sugrađane, privredne subjekte i sve nama drage goste koji dolaze u ovom periodu u naš grad. Grad Tuzla je zajedno sa Turističkom zajednicom Grada Tuzla, javnim preduzećima i ustanovama, uspio da i ove godine realizujemo manifestaciju Zima u Tuzli koja danas i počinje i trajat će sve do 8. januara 2023. godine. U toku ovog perioda imat ćemo veoma kvalitetan zabavni program koji će uljepšati zimske dane i noći - izjavio je v.d. gradonačelnika Tuzle Zijad Lugavić.  

Na ovaj način, kazao je, pomažu privrednicima i obrtnicima i ove godine su napravili iskorak u organizaciji te su privukli novi broj privrednika koji su uvidjeli da se i oni trebaju uključiti kako bi kvalitet "Zime u Tuzli" podigli na viši nivo.

Direktorica Turističke zajednice Grada Tuzla Amra Jaganjac pozvala je ne samo građane Tuzle i Tuzlanskog kantona, nego i cijele BiH i regiona da posjete Tuzlu i tu manifestaciju koja će u 31 dan programa imati 18 večeri s muzikom uživo.  

- Večeras manifestaciju otvaramo koncertom Ilme Karahmet, a i javni doček Nove godine bit će vrhunska zabava uz Zabranjeno pušenje i 1. januara sa Amelom Ćurićem - kaže Jaganjac.

Na koncu korist od Zime u Tuzli, koja će trajati do 8. januara, imaju obrtnici i ugostitelji.

- Veći broj obrtnika je uključen u manifestaciju. Nadam se da će narednih 30 dana biti svima lijepo. Imamo devet obrtnika i zaista je kvalitetna ponuda, a imamo još 11 ugostitelja – kaže Slađana Jovičić, sekretar Udruženja obrtnika Grada Tuzla. 

Aktivno učešće u organizaciji Zime u Tuzli uzela je i kompanija Bingo.

federalna.ba/Fena

Zima u Tuzli manifestacija
Svjetski dan hidžaba Sarajevo manifestacija
0 01.02.2023 20:51
Općina Odžak manifestacija Božić
0 21.12.2022 18:28
Amra Jaganjac Turistička zajednica Grada Tuzla Zima u Tuzli
0 24.11.2022 19:12
Hajdućka republika manifestacija pošteni ljudi u laganju
0 14.11.2022 10:57
Zima u Tuzli manifestacija
0 10.12.2021 15:15