videoprilog Mime Golubić (Dnevnik 2)

Već odavno je poznato da Lučić ne štedi novac iz državnog budžeta

Uhapšen je Miloš Lučić, ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH. Osumnjičen je za zloupotrebu položaja, odnosno trošenje sredstava namijenjinih za reprezentaciju, ali i da je nezakonito servisirao vozila kod neovlaštenih osoba, vršio zloupotrebe pri zapošljavanju kao i niz drugih nezakonitosti koje su obuhvaćene istragom. Njega su u okviru akcije Dijamant, a po nalogu Tužilaštva BiH, uhapsili pripadnici SIPA-e.

U predmetu visoke korupcije uhapšen ministar Miloš Lučić

Postupajući po nalogu tužiteljice iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA, uz asistenciju MUP-a RS, proveli su akciju lišenja slobode osumnjičenog Lučić Miloša (1986.), aktuelnog ministra u Ministarstvu za ljudska prava...

Lista osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja duža je za još jedno ime. Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić uhapšen je jutros na području Istočnog Sarajeva. Tereti ga se, između ostalog, da je zloupotrebljavao službenu karticu i plaćao privatne troškove. No, već odavno je poznato da Lučić ne štedi novac iz državnog budžeta te da ga nemilice troši na ime reprezentacije, što potvrđuje i pregled troškova.

Međutim, lista uhapšenih mogla bi biti i duža, jer je u toku velika operativna akcija SIPA-e. Po nalogu Suda BiH pretresi se vrše na više lokacija, a sve pod nadzorom Tužilaštva BiH.

U operativnoj akciji 'Dijamant 2' uhapšene dvije osobe

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u sklopu operativne akcije „Dijamant 2“, na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva realizovali pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari, na četiri lokacije. U toj operativnoj akciji slobod...

Osumnjičeni Miloš Lukić bio je i ranije široke ruke, naročito kada je novac trošio iz državne kase. Stranačke skupove plaćao je državnim novcem, a pregled troškova otkriva da je nerijetko izdvajao i nekoliko hiljada maraka za troškove puta.

Inače, u maju 2020. Miloš Lučić imenovan je za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH. Međutim, samo dvije godine bile su dovoljne Lučiću da od pozicije ministra dospije u ruke SIPA-e zbog zloupotrebe službenog položaja. Podsjećamo da je u aprilu ove godine u SIPA-inoj akciji Dijamant uhapšen pratilac ministra Miloš Nikolić. Lučićev tjelohranitelj uhapšen je zbog prodaje droge i tada mu je oduzeto 15 kilograma spida.

federalna.ba

Miloš Lučić
Zoran Tegeltija Miloš Lučić ostavka
0 19.12.2022 13:41
Miloš Lučić kućni pritvor
0 09.12.2022 13:13
Miloš Lučić hapšenje korupcija
0 06.12.2022 10:41
Miloš Lučić Šuhret Fazlić Bihać Lipa
0 08.02.2022 17:46