Varan će se povući iz reprezentacije Francuske
(Izvor: EPA-EFE/YOAN VALAT)

Varan će se povući iz reprezentacije Francuske

Francuski fudbaler Raphael Varane uskoro će objaviti da se povlači iz reprezentacije, prenijeli su danas francuski mediji.

"Razmišljao sam o tome već nekoliko mjeseci i odlučio sam da je pravo vrijeme da se povučem iz reprezentacije", naveo je fudbaler Manchester Uniteda Varan na društvenim mrežama. Francuska reprezentacija je za kratko vrijeme ostala bez trećeg igrača, nakon što su se nedavno povukli kapiten Hugo Lloris i Steve Mandanda.

Mediji u francuskoj prenijeli su da je povlačenje Varana iznenađujuće, pošto se očekivalo da će postati kapiten na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, početkom marta. "Predstavljanje naše lijepe zemlje bilo je jedno od najvećih časti u mom životu jednu deceniju. Svaki put kada sam obukao ovaj posebni plavi dres, osjećao sam nezimjeran ponos", rekao je Varan, koji nije naveo razlog povlačenja.

On je debitovao je 2013. za reprezentaciju, odigrao je 93 utakmica, postigao pet golova i osvojio je Svjetsko prvenstvo 2018. godine i Ligu nacija u sezoni 2020/2021. Na Mundijalu u Kataru prošlog decembra stigao je sa Francuskom do finala.

"Nikada to neću zaboraviti. I dalje osjećam svaku emociju koju sam osjetio tog dana, 15. jula 2018. godine. Bio je to jedan od najvećih i najupečatljivijih trenutaka u mom životu", naveo je Varan.

On je zahvalio selektoru Didieru Deschampsu, trenerima i navijačima na podršci.

"Sigurno je da će mi nedostajati ti trenuci sa vama, ali sada je vrijeme da nova generacija preuzme. Imamo grupu talentovanih mladih igrača koji zaslužuju svoju šansu i kojima ste potrebni", naveo je Varan.

federalna.ba/Beta

Raphael Varane Francuska