Uvredama na račun Bošnjaka i prijetnjama ministrici Turković Dodik potvrdio da je najveća prijetnja stabilnosti BiH

Uvredama na račun Bošnjaka i prijetnjama ministrici Turković Dodik potvrdio da je najveća prijetnja stabilnosti BiH

Posljednjim šovinističkim i islamofobnim izjavama na račun ministrice vanjskih poslova Bisere Turković i muslimana u Bosni i Hercegovini Milorad Dodik je potvrdio da predstavlja najozbiljniju prijetnju miru i stabilnosti u Bosni i Hercegovini i regionu.

Izjave kojima Bošnjake optužuje za terorizam i prijetnje upućene ministrici Turković nisu „za šamara“, ali jesu za procesuiranje pred nadležnim pravosudnim institucijama koje su dužne sankcionisati predsjednika SNSD-a zbog izazivanja i raspirivanja etničke i vjerske mržnje, navode iz SDA.

Kako su kazali, Dodik je posljednja osoba koja može dijeliti lekcije o odnosu prema zločinima, s obzirom da su pod politikom koju on zagovara, a koju je provodio presuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić, izvršeni najmasovniji ratni zločini na tlu Evrope nakon drugog svjetskog rata, koji su kulminirali genocidom u Srebrenici.

Pozivamo predstavnike međunarodne zajednice i Dodikove političke partnere, koji zarad pozicija u vlasti pokušavaju uvjeriti javnost da se predsjednik SNSD-a „promijenio“ i da ne predstavlja sigurnosnu prijetnju, da prekinu sramotnu šutnju i adekvatno reaguju na skandalozni govor mržnje, stoji u saopćenju SDA.

federalna.ba

Milorad Dodik Bisera Turković SDA
rezolucija o Srebrenici genocid u Srebrenici Milorad Dodik
0 16.04.2024 19:56
Mostarski sajam Aleksandar Vučić Milorad Dodik Nermin Nikšić
0 16.04.2024 19:39
Aleksandar Vučić SDA genocid u Srebrenici
0 16.04.2024 17:08