Utvrđeni rezultati izbora iz USK-a i ZDK-a za Dom naroda FBiH: Dva srpska delegata i jedan ostali tražit će se preraspodjelom
(Izvor: Fena/Amer Kajmović)

Utvrđeni rezultati izbora iz USK-a i ZDK-a za Dom naroda FBiH: Dva srpska delegata i jedan ostali tražit će se preraspodjelom

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je razmatrala i usvojila izvještaje o provedenim posrednim izborima za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz Unsko-sanskog i Zeničko-dobojskog kantona.

Na osnovu izvještaja o provedenim posrednim izborima, Centralna izborna komisija BiH je utvrdila rezultate posrednih izbora za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz Unsko-sanskog kantona.

Prema utvrđenim rezultatima u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz USK-a izabrani su Azhar Sejarić (Bošnjak), Mehmed Mahmić (Bošnjak), Emir Dautović (Bošnjak), Tanja Šantić (Hrvatica), Mladen Lonić (Srbin) i Senita Handukić (ostali).

Imajući u vidu da Skupština Unsko-sanskog kantona nema dovoljno izabranih zastupnika iz srpskog naroda, popuna preostala dva mandata vršit će se u skladu sa članom 10.16 Izbornog zakona BiH.

Na osnovu izvještaja o provedenim posrednim izborima, Centralna izborna komisija BiH je utvrdila rezultate posrednih izbora za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz Zeničko-dobojskog kantona.

Prema utvrđenim rezultatima u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz ZDK-a izabrani su Fahrudin Čolaković (Bošnjak), Mirnes Bašić (Bošnjak), Amra Babić (Bošnjakinja), Almina Sivić (Bošnjakinja), Marina Mujkanović (Hrvatica), Ivo Tadić (Hrvat), Mladen Simić (Srbin) i Goran Bulajić (Srbin).

Imajući u vidu da Skupština Zeničko-dobojskog kantona nema izabranih zastupnika iz ostalih, popuna jednog mandat vršit će se u skladu sa članom 10.16 Izbornog zakona BiH.

federalna.ba/AA

CIK BiH Dom naroda FBiH USK ZDK
ZDK Turska zemljotres
0 08.02.2023 18:35
predsjednik potpredsjednik Federacija BiH CIK BiH
0 07.02.2023 14:09
izbori prijevremeni izbori CIK BiH SIP BiH
0 05.02.2023 22:54
USK policija saobraćajna nesreća saobraćajna nezgoda
0 04.02.2023 21:14