Utvrđen koeficijent jedan za isplatu mjesečne egzistencijalne naknade demobiliziranim braniteljima
(Izvor: Fena/Ivan Rozic)

Utvrđen koeficijent jedan za isplatu mjesečne egzistencijalne naknade demobiliziranim braniteljima

Vlada Federacije BiH donijela je u srijedu na sjednici u Mostaru Odluku o utvrđivanju koeficijenta 1 (jedan) za obračun i isplatu mjesečne egzistencijalne naknade demobiliziranim braniteljima i članovima njihovih obitelji za period travanj - lipanj ove godine (II kvartal). Radi se o ovogodišnjem transferu iz Proračuna FBiH za provođenje Zakona o pravima demobiliziranih branitelja i članova njihovih obitelji  - novčana egzistencijalna naknada.

Na osnovu ovog koeficijenta i utvrđenog iznosa u članu 22. Zakona o pravima demobiliziranih branitelja i članova njihovih obitelji utvrdit će se visina mjesečne  novčane egzistencijalne naknade za period travanj - lipanj 2024. godine, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Proračunom Federacije BiH za ovu godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata osigurano je 61.670.100 KM namjenskih sredstava za isplate novčanih egzistencijalnih naknada u skladu sa Zakonom o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih obitelji.

federalna.ba/Fena

Vlada FBiH