videoprilog Dine Durmića (Dnevnik 2 - Sport)

Utakmica sezone za fudbalere tuzlanske Slobode

Fudbaleri Slobode u nedjelju od 17 sati na stadionu Tušanj dočekat će Borac iz Banje Luke u utakmici koja za njih ima ogroman značaj u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH. 

Na pres-konferenciji u prostorijama FK Slobode prisutnim novinarima se obratio Elmir Šećerbegović, predsjednik tuzlanskog premijerligaša. 

- Ovo je za nas ključna utakmica. U nedjelju oni koji dođu na stadion ne dolaze da podržavaju upravu, igrače, trenera, nego jednostavno Slobodu. Stojimo jedni uz druge i to nijednog momenta nije bilo sporno. Desila se takva situacija, ali pozivamo sve navijače da dođu podržati FK Sloboda jer nam je neophodno jedinstvo. Želimo u miru da završimo ovu sezonu. Kapije su za sve otvorene i svi su pozvani u nedjelju da u što većem broju podržimo klub - rekao je Elmir Šećerbegović. 

Član Upravnog odbora FK Sloboda Nino Džambić kazao je da se klub nalazi u teškoj situaciji i želi je riješiti.

- FK Sloboda će ostati u ligi, ali za to nam treba podrška navijača. Moramo da zaboravimo sve što je bilo, ko je i zašto kriv. Uprava preuzima najveću odgovornost na sebe. U nedjelju svi moraju doći da nas podrže. Svi ovi momci će izginuti na terenu - rekao je Džambić. 

I treneri Amir Spahić i Adnan Jahić, te prvotimci Slobode, poručili su kako će u nedjelju dati više od maksimuma. 

Sloboda je na 10. poziciji sa 29 bodova, a na mjestu iza Slobode je Rudar iz Prijedora sa 26 bodova. Pored utakmice sa Borcem Tuzlaci do kraja prvenstva igraju sa Sarajevom i Željezničarom.

federalna.ba/Fena

FK Sloboda Tuzla FK Borac Banja Luka
FK Sloboda FK Sloboda Tuzla ostavka
0 08.12.2023 09:17
FK Sloboda Tuzla izuzeta dokumentacija istražne radnje
0 31.05.2023 11:16
FK Borac Banja Luka HŠK Posušje
0 12.05.2023 13:06
Premijer liga BiH u nogometu FK Sloboda Tuzla NK Široki Brijeg
0 12.05.2023 11:07
FK Sloboda Tuzla HŠK Posušje
0 06.04.2023 12:30