Upriličen humanitarni bazar pod nazivom 'Brčko za Palestinu'
(Izvor: Fena/Vladimir Matijević)

Upriličen humanitarni bazar pod nazivom 'Brčko za Palestinu'

Humanitarni bazar pod nazivom „Brčko za Palestinu“ u organizaciji Udruženja žena „Bošnjakinja“, neformalne grupe građana i mnogih zanatskih radnika i privrednika sa ovog područja, a u saradnji s humanitarnom organizacijom Pomozi.ba na organizovan je Trgu mladih u Brčkom. 

Ispred Neformalne grupe građana, jedna od aktivistkinja Lejla Kočić je rekla da na ovaj način žele pokazati humanost građana Brčko distrikta još jednom, bez obzira na vjeru i naciju.

„Brčko za Palestinu“ humanitarna akcija može se ocijeniti uspješnom jer se prikupljao novac za stradale, te je prodato oko 80 odsto proizvoda koji su izloženi na bazaru koji je ponudio veliki izbor različitih kućnih potrepštin“, istakla je Kočić. Ona je dodala da je veliki broj donatora i volontera  učestvovao u ovom bazaru, da je posjećenost građana bila ogromna.

- Poruka našeg bazara je bio mir i da donosimo mir, što svakog čovjeka može da usreći. Mi smo pokazali da imamo veliko srce i empatiju - rekla je Kočić.

Ovom prilikomm Kočić se još jednom zahvalila svima koji su učestovali u ovom humanitarnom projektu. Na humanitarnom bazaru građani su mogli kupiti različite prirodne proizvode, slike, knjige i rukotvorine, te na taj način donirati novac u postavljene kase.

federalna.ba/Fena

humanitarni bazar Brčko Brčko za Palestinu
Dan nezavisnosti BiH Dan neovisnosti BiH Dan nezavisnosti Dan neovisnosti Brčko defile
0 01.03.2024 17:20
Islamska zajednica BiH Brčko Brčko distrikt BiH Distrikt Brčko poskupljenja poskupljenje
0 26.02.2024 19:50
Brčko Brčko distrikt BiH Islamska zajednica BiH poskupljenje poskupljenja
0 25.02.2024 20:58