Uprava policije MUP-a TK oduzela 70 kilograma droge

Uprava policije MUP-a TK oduzela 70 kilograma droge

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a/PU Gračanica, u srijedu su postupajući po dojavi policije MUP RS-a da se vozilo "Škoda Octavia" nije zaustavilo na kontrolnom punktu PS Doboj II, kao ni na kontrolnom punktu  na području nadležnosti PS Doboj Istok, proveli intenzivnu potregu za vozilom koje je izbjeglo navedene kontrole, te isto pronašli i locirali na području PS Gračanica, a tom prilikom zatekli su jedno lice, koje je po nalogu postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona tom prilikom lišeno slobode.

- Po  nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, su poduzete dalje mjere i radnje, te je u četvrtak 28. marta izvršeno i pretresanje vozila po naredbi Općinskog suda Gračanica, a prilikom pretresanja  pronađeno je i privremeno oduzeto:  tri transportne torbe u kojima se nalazilo 70 paketa sa oko 70 kg zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Cannabis Sativa" – tržišne vrijednosti od 350.000 do 400.000 KM, novac u različitim apoenima u vrijednosti oko 11.000 eura, mobilni telefon i drugi predmeti koji se dovode u vezi sa počinjenjem krivičnog djela - navode u Upravi policije MUP-a TK.

Osumnjičeno lice je nakon kriminalističke obrade, uz Izvještaj sa dokazima, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, predato Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležno postupanje.

federalna.ba/Fena

MUP TK