UNHCR donirao vrijednu opremu službama civilne zaštite USK-a i Grada Bihaća
(Izvor: Fena)

UNHCR donirao vrijednu opremu službama civilne zaštite USK-a i Grada Bihaća

UNHCR u Bosni i Hercegovini još jednom je donirao vrijednu opremu za potrebe službi civilne zaštite Unsko-sanskog kantona (USK) i Grada Bihaća. Radi se o 25 aparata za isušivanje vlage, koji će se iskoristiti za saniranje štete u poplavljenim područjima u decembru prošle godine.

-UNHCR uvijek u svojim aktivnostima nastoji pomoći onim sredinama i lokalnim zajednicama koje su zbrinule izbjeglice. Unsko-sanski kanton i regija Bihaća bile su posebno pogođene migracijama od 2018. godine i zato želimo da na neki način izrazimo zahvalnost za sve ono što je učinjeno za te ljude u nevolji. Vrijednost donirane opreme je 25.500 KM, a cilj je pomoći ljudima koji su bili pogođeni poplavama na kraju prošle godine. Ovo je također i rezultat izvrsne saradnje sa kantonalnom i gradskom vlašću - rekla je predstavnica UNHCR-a u BiH Lucie Gagne.

Grad Bihać će se u narednom periodu kroz jačanje kapaciteta Gradske službe civilne zaštite usmjeriti na prevenciju, odnosno smanjenje rizika od katastrofa općenito.

-Želimo maksimalno ojačati materijalno-tehnička sredstva Službe civilne zaštite i Vatrogasne jedinice, te nam je svaka pomoć dobrodošla. Grad Bihać je u protekle četiri godine bio dio projekta 'Smanjenje rizika od katastrofa', a tako će biti i u narednom periodu. Cilj svega što radimo u tom projektu i mimo njega je preventivno djelovanje, s posebnim akcentom na najveće opasnosti - a to su poplave i zemljotres - naveo je Elmedin Mehadžić iz Gradske uprave Bihać.

Direktor Uprave za civilnu zaštitu Unsko-sanskog kantona Dževad Livaković naglasio je kako će aparati za isušivanje vlage itekako dobro doći na terenu, s obzirom na aktuelni proces sanacije štete u poplavljenim područjima ovog kantona.

federalna.ba/Fena

donacija
GPBiH Njemačka donacija Granična policija Bosne i Hercegovine Granična policija BiH
0 17.03.2023 18:10
kompanija dm Narodne kuhinje donacija
0 29.12.2022 10:28
Vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić pučke kuhinje donacija
0 19.12.2022 19:47