Ukrajinski pregovarač: Bilo kakvom sporazumu s Rusijom se ne može vjerovati

Ukrajinski pregovarač: Bilo kakvom sporazumu s Rusijom se ne može vjerovati

Savjetnik ukrajinskog predsjednika i pregovarač u mirovnim pregovorima Mihajlo Podoljak rekao je u subotu da se bilo kakvom sporazumu s Rusijom ne može vjerovati i da se Moskva može zaustaviti u njezinoj invaziji samo silom.

- Bilo kakav sporazum s Rusijom nije vrijedan slomljenog penija. Da li je moguće pregovarati sa zemljom koja uvijek govori neistinu cinično i propagandistički - napisao je Podoljak u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Rusija i Ukrajina optužile su jedna drugu nakon što su mirovni pregovori zastali, a posljednji poznati pregovori održani su 29. marta.

Kremlj je ranije ovog mjeseca rekao da Ukrajina ne pokazuje spremnost za nastavak mirovnih pregovora, dok su dužnosnici u Kijevu krivili Rusiju za nedostatak napretka.

U ponedjeljak je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao da je predsjednik Vladimir Putin jedini ruski dužnosnik s kojim se želi sastati kako bi razgovarali o tome kako okončati rat, piše Reuters.

Putin kaže da su ruske snage u specijalnoj operaciji demilitarizacije Ukrajine i oslobađanja od radikalnih antiruskih nacionalista. Ukrajina i njezini saveznici to nazivaju lažnim izgovorom za invaziju na Ukrajinu koja traje od 24. februara.

federalna.ba/Fena

Ukrajina Rusija pregovori
Harkov Rusija napad Ukrajina
0 27.06.2022 11:18
droga opojne droge narkotici Ukrajina vojna agresija agresija
0 27.06.2022 09:02
Turska Rusija sankcije
0 26.06.2022 22:20
samit G7 G7 Rusija nafta
0 26.06.2022 19:40