Ukrajinski predsjednik se obratio na Grammyju: Ispričajte našu priču
(Izvor: Getty Images)

Ukrajinski predsjednik se obratio na Grammyju: Ispričajte našu priču

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pojavio se u videu na dodjeli Grammy nagrada u kojem traži podršku u pričanju priče o ukrajinskoj invaziji Rusije.

Tokom unaprijed snimljene poruke koja je emitovana u nedjelju naveče, govorio je na engleskom, upoređujući napad sa smrtonosnom tišinom koja je prijetila da ugasi snove i živote ukrajinskog naroda, uključujući i djecu.

- Naši muzičari nose pancire umjesto smokinga. Pjevaju ranjenicima u bolnicama, čak i onima koji ih ne čuju. Ali muzika će ipak doći do ušiju ljudi koji je trebaju čuvati - rekao je Zelenski.

Prije ceremonije je istaknuta kampanja na društvenim mrežama pod nazivom “Stand Up For Ukraine” za prikupljanje novca i humanitarne podrške.

- Ispunite tišinu svojom muzikom. Ispunite je danas da ispričate našu priču. Recite istinu o ratu na svojim društvenim mrežama, na TV-u, podržite nas na bilo koji način, samo nemojte šutiti. I tada će doći mir u sve naše gradove - kazao je Zelenski.

Nakon poruke Zelenskog, John Legend je izveo svoju pjesmu "Free" sa ukrajinskim muzičarima Siuzannom Iglidan i Mikom Newton i pjesnikinjom Ljubom Jakimčuk dok su se na ekranima iza njih prikazivale slike iz rata.

federalna.ba/Fena

Volodimir Zelenski Grammy
Volodimir Zelenski Ukrajina
0 15.05.2024 12:20
Volodimir Zelenski Anthony Blinken
0 14.05.2024 20:24
Volodimir Zelenski mobilizacija produžena
0 10.05.2024 10:43
Volodimir Zelenski smjenio atentat
0 10.05.2024 09:58
Volodimir Zelenski Rusija Ukrajina
0 04.05.2024 15:25