Uk: Rekordan broj turista pokazuje našu predanost razvoju turističke industrije u KS
(Izvor: Fena)

Uk: Rekordan broj turista pokazuje našu predanost razvoju turističke industrije u KS

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk pozdravnim govorom danas je otvorio 2. Sarajevo Tourism Summit 2024., i tom prilikom naglasio da rekordan broj turista pokazuje predanost razvoju turističke industrije u Kantonu Sarajevo.

Uk je naveo da će se Sarajevo Tourism Summit, tokom dva dana, kroz panele, diskusije i neformalne susrete, fokusirati na širok spektar tema: od investicija u turizmu do iskustava u promociji, od umjetne tehnologije do održivosti.

Podsjetio je da je prošla turistička sezona bila  izuzetna, te da je rekordan broj posjetitelja Kantona Sarajevo jasan pokazatelj uspješnosti u privlačenju turista.

- Rezultat je to našeg zajedničkog rada i predanosti razvoju turističke industrije. Razvijanje snažnog brenda i praćenje aktuelnih trendova ključni su za uspjeh u privlačenju posjetilaca i ostvarivanju konkurentske prednosti. Kanton Sarajevo to veoma dobro radi, a samiti poput ovoga dodatna su prilika za unapređenje turizma, kao grane industrije - naveo je premijer.

Pozvao je da se događaj iskoristi kako bi se čuli inspirativni govori, da se razmjene ideje i stvore nova partnerstva, koja će oblikovati budućnost turizma.

- Investicije u turizmu su neophodne kako bismo stvorili infrastrukturu i uslove koji će privući posjetioce i omogućiti im nezaboravna iskustva. Vjerujem da ćemo s ovog samita otići sretni, s dosta novih ideja i motivacija za dalji rad - zaključio je premijer Uk.

Dvodnevni samit, kojeg organizira Business Concierge Center, u saradnji s agencijom Topcom, je najvažniji internacionalni događaj posvećen turizmu u Bosni i Hercegovini, i okuplja domaće, regionalne i internacionalne predavače iz različitih dijelova Evrope, uz više od 400 učesnika iz naše države i regije.

Organizatori poručuju da turizam, kao prirodna i istinska potreba, doživljava procvat u Bosni i Hercegovini, upravo sada, u vrijeme kada svijet traži nove načine povezivanja i izgradnje odnosa među ljudima, turizam postaje ključni temelj za stvaranje novih vrijednosti.

Sarajevo, kako je rečeno, sa svojom bogatom kulturnom baštinom, prirodnom ljepotom i gostoljubivom atmosferom, predstavlja odličan ambijent za okupljanje stručnjaka, lidera industrije i entuzijasta koji dijele strast prema razvoju turizma, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

federalna.ba/Fena

Nihad Uk Sarajevo Tourism Summit 2024.
Nihad Uk Kanton Sarajevo Vlada Kantona Sarajevo
0 21.06.2024 16:31
Nihad Uk Fatmir Hajdarević
0 11.06.2024 16:54
Nihad Uk Zlatko Mijatović Bojan Bošnjak
0 16.04.2024 18:28
Nihad Uk Naida Hota-Muminović OŠ 'Skender Kulenović'
0 05.04.2024 18:31