Ujedinjeno Kraljevstvo podržava euroatlantski put BiH
(Izvor: Fena/ Predsjedništvo BiH)

Ujedinjeno Kraljevstvo podržava euroatlantski put BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovini Denis Bećirović razgovarao je sa specijalnim izaslanikom premijera UK za zapadni Balkan Stuartom Peachom o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Bećirović je izrazio zahvalnost Vladi UK na kontinuiranom angažmanu u Bosni i Hercegovini i programima pomoći ekonomskih reformi, jačanju demokratije i reformi vladavine prava.

Lord Stuart Peach je istakao da je Ujedinjeno Kraljevstvo, kao svjedok Dejtonskog mirovnog sporazuma, saveznik Bosne i Hercegovine. On je naglasio da će Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviti pružati podršku očuvanju nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine.

Specijalni izaslanik premijera UK za zapadni Balkan je, između ostalog, rekao da Ujedinjeno Kraljevstvo podržava euroatlantski put Bosne i Hercegovine.

Razgovarano je i o unapređenju ekonomske saradnje dvije zemlje, s posebnim naglaskom na važnost privlačenja investicija iz Ujedinjenog Kraljevstva u Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

federalna.ba/Fena

Denis Bećirović Stuart Peach
Stuart Peach Denis Bećirović
0 01.03.2024 16:48
Denis Bećirović Yasar Guler Turska
0 28.02.2024 17:29
Denis Bećirović Kuvajt
0 27.02.2024 17:04