Uhapšene zbog podmetanja eksplozivnih naprava u Hrvatskoj očekuje ispitivanje u tužiteljstvu
(Izvor: Fena)

Uhapšene zbog podmetanja eksplozivnih naprava u Hrvatskoj očekuje ispitivanje u tužiteljstvu

Dvojicu jučer uhapšenih zbog postavljanja eksplozivnih naprava na riječkom području u ponedjeljak očekuje ispitivanje u riječkom Županijskom državnom odvjetništvu koje će potom odlučiti hoće li za njih zatražiti određivanje istražnog zatvora.

Osumnjičenici će na ispitivanje u riječko tužiteljstvo biti dovedeni u 12,30 i 13 sati. O njihovom eventualnom pritvaranju odlučit će sudac istrage riječkog Županijskog suda.

Primorsko goranska policija izvijestila je u nedjelju da je uhapsila dvije osobe koje povezuje sa serijom postavljenih eksplozivnih naprava na području Rijeke od kojih je posljednja eksplodirala u nedjelju oko pola sata nakon ponoći na Pećinama u Rijeci.

Dvije osobe, hrvatskog i njemačkog državljanina osumnjičene za postavljanje napravi zatekli su neposredno prije eksplozije, oko ponoći, policijski službenici ispred trgovačkog centra u Kostreni pokraj Rijeke, gdje su ostavili eksplozivnu napravu.

Osumnjičenici su sa sobom imali i treću eksplozivnu napravu, utvrdila je policija koja dvojac povezuje s eksplozijom 21. maja na Vežici u Rijeci kada se oko 23,45 sati dogodila eksplozija ispred trgovačkog centra u kojem je oštećeno staklo na vratima, te srećom nije bilo povrijeđenih osoba.

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u nedjelju da su slučajevi podmetanja eksplozivnih naprava na riječkom području očito povezani te imaju međunarodnu dimenziju, dodavši da je policija hapšenjem dvojice sumnjivaca uklonila neposrednu opasnost.

Dodao je da se radi o policijskom postupanju koje je počelo s pronalaskom naprave kod hotela Ambasador u Opatiji u aprilu, nakon čega je 21. maja postavljena eksplozivna naprava u Rijeci ispred trgovačkog centra.

"Te akcije su očito na neki način povezane. Policija je od prvog dana krenula u vrlo opsežno i dubinsko istraživanje", rekao je ministar, dodavši da je sinoćnji rezultat posljedica ozbiljnog, kvalitetnog i profesionalnog rada.

Za motive i namjere počinitelja rekao je da su stvar kriminalističkog istraživanja koje slijedi, zaključivši da je ono što je očito u tim slučajevima bila neposredna opasnost policija sinoć riješila.

federalna.ba/Fena

Hrvatska eksplozivne naprave uhapšeni
Zoran Milanović BiH Hrvatska granice
0 27.09.2023 15:15
Andrej Plenković Hrvatska Bosna i Hercegovina
0 22.09.2023 22:13
Hrvatska euro kovanica
0 15.09.2023 13:03